İzmir - Gözaltındaki Polislerden Biri Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir - Gözaltındaki Polislerden Biri Hastaneye Kaldırıldı

İzmir - Gözaltındaki Polislerden Biri Hastaneye Kaldırıldı

Gözaltındaki polislerden biri hastaneye kaldırıldı İZMİR merkezli 16 ilde "askeri casusluk" adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 25 kişiden gözaltındaki 17'sinin işlemleri devam ediyor.

04.12.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gözaltındaki polislerden biri hastaneye kaldırıldı

İZMİR merkezli 16 ilde "askeri casusluk" adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 25 kişiden gözaltındaki 17'sinin işlemleri devam ediyor. Operasyon kapsamında yakalanan bir diğer şüphelinin ise hava muhalefeti nedeniyle Van'dan getirilemediği öğrenildi. Öte yandan gözaltındaki polislerden 4'üncü sınıf emniyet müdürü H.A. rahatsızlanınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün (Perşembe), İzmir merkezli olarak Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da operasyon yapıldı. Toplam 25 kişi hakkında gözaltı kararının verildiği operasyon kapsamında aralarında dönemin Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü H.A. ve dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Büro Amiri M.E.Ç., başkomiser, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 17'si Yeşilyurt Semti'ndeki emniyet hizmet binasına getirilirken, Van'daki 1 şüpheli hava muhalefeti nedeniyle kente getirilemedi. "Askeri casusluk" adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil üretmekle suçlandıkları öğrenilen şüphelilerden bazılarının avukatı Muzaffer Akyol şu bilgileri verdi,

"İfadelerin alınmasına devam ediliyor. Benim müvekkilim emniyette susma hakkını kullandı. Savcılıkta ifade verecek. Çünkü yaklaşık 10 gün müvekkilimin bilgisine başvurulmuştu ve tanık sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Aynı şeyler sorulacaktı, biz isnat edilen suçlamayla ilgili delillerin ne olduğunun bize gösterilmesi gerektiği kanaatinde olduğumuzdan burada ifade vermedik. Sorular önceki operasyondakine benziyor. İddia olunan FETÖ/PDY ile ilgili sorular var. Devam eden askeri bilgi belge bulundurma dosyasında dönemin Cumhuriyet Savcısı'nın denetim ve gözetimi altında yapılan işlemlerin usule aykırı olduğu iddiası ile oradaki şüphelilerin ev aramalarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları soruluyor. Burada yapılan bir hukuksuzluk var. Devam eden bir dosyada 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi bir usulsüzlük olduğunu tespit edecek olursa yargılama sonucunda, şüpheliler beraat eder, daha sonra usule uygun olarak ihbarda bulunup ilgililer hakkında soruşturma başlatılırdı. Ama burada sayın soruşturma savcısı, daha önce meslektaşı tarafından iddianamesi hazırlanmış ve yargılaması devam eden bir dosyada soruşturma yapıyor. Bu hukuksuzluğun sona ermesi için özellikle yüksek yargı mensuplarına sesleniyoruz. Susmayın, çünkü yarın birileri size 'Bugün yapılan hukuksuzluk karşısında sustu' diyecekler. Buradaki insanların delilleri karartmaları gibi bir durum söz konusu değil çünkü görevlerinden uzaklaştırılmışlar, burada onlara eziyet ediliyor. Bu kişiler her şeylerini bu millet, bu vatan için vermişlerdir. Artık birilerinin çıkıp buna son verme zamanı geldi diye düşünüyorum."

BİR ŞÜPHELİ RAHATSIZLANDI

Bu arada, şüphelilerden 4'üncü sınıf emniyet müdürü H.A.'nın kalbindeki bir rahatsız nedeniyle fenalaşması üzerine emniyet binasına sağlık ekibi çağırıldı. İlk kontrolün ardından H.A., ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan H.A.'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Gözaltındaki Polislerden Biri Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement