İzmir Hayko Cepkin, Festival Öncesi Deneme Atlayışı Yaptı -1 - Son Dakika
Güncel

İzmir Hayko Cepkin, Festival Öncesi Deneme Atlayışı Yaptı -1

Hayko Cepkin, festival öncesi deneme atlayışı yaptıZEYTİNLİ Rock Festivali'nde sahne alacak şarkıcı Hayko Cepkin, 1000 metre yükseklikten, uçaktan özel olarak tasarlanmış paraşütü ile atlayarak, festival alanına inecek.

30.08.2018 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayko Cepkin, festival öncesi deneme atlayışı yaptı

ZEYTİNLİ Rock Festivali'nde sahne alacak şarkıcı Hayko Cepkin, 1000 metre yükseklikten, uçaktan özel olarak tasarlanmış paraşütü ile atlayarak, festival alanına inecek. Festival öncesi İzmir'in Selçuk ilçesinde deneme atlayışı yapan Hayko Cepkin, Dünyada bir ilk bu, daha önce kimse böyle paraşütle iniş yapmadı. Uzun zamandır söylediğimiz, hayalimiz olan bir şeydi. Hayata geçirdiğimiz, hem kendimize hem de seyircimize karşı boş konuşmadığımızı gösterebildiğimiz için mutluyum dedi.

Müzisyen Hayko Cepkin, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve projelendirdiği 'festivale paraşütle inme' hayalini bu yıl gerçekleştirecek. Edremit'te 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Zeytinli Rock Festivali'nde konser verecek şarkıcı, sahne alacağı 2 Eylül Pazar günü 1000 metre yükseklikten uçaktan atlayıp paraşütü ile festival alanına inerek dünyada bir ilki gerçekleştirecek. Festival öncesi hazırlıklarına devam eden Hayko Cepkin, Selçuk'ta deneme atlayışı gerçekleştirdi. Başarılı atlayışının ardından konuşan Hayko Cepkin, Atlayışımız Türk Hava Kurumu'nun desteğiyle gerçekleşecek. Atlayış için öncelikle uçağa ihtiyacımız var. Türk Hava Kurumu ekipleriyle, hocasıyla, pilotuyla bizimle olacak. Dünyada bir ilk dediğimiz atlayışı başarmak için destek oldular. Yaklaşık 5 senedir Zeytinli'de bu atlayışı yapmak için uğraşıyordum. Beş senedir oranın rüzgar raporlarıyla ilgileniyorum. Son yaklaşma, paraşütte çok önemli bir şey. Hesapların tuttuğunu gördük ama yüksek rüzgarlar var. Bu rüzgarları yarabilecek, rüzgarların içine girebilecek bir paraşüt tasarısı işine girdik. Bunu festivale için tasarladık. Dünyada bir ilk bu. Daha önce kimse böyle paraşütle iniş yapmadı. Uzun zamandır ağzımızda olan bir şeydi. Hayalimiz olan bir şeydi. Hayata geçirdiğimiz, hem kendimize hem de seyircimize karşı boş konuşmadığımızı gösterebildiğimiz için mutluyum dedi.

'HEDEFÇİ BİRİYİM'

Festival alanına paraşütle inerek dünyada bir ilki gerçekleştirecek olan Hayko Cepkin, hedefçi karakterinin atlayış kararında etkili olduğu belirterek şunları söyledi

Sekiz yıldır paraşütle atlayış yapıyorum. 650 atlayışım var. Hedefçi olmak bambaşka bir şey. Hedefçi biriyim. Hedefi seven biriyim. Hem hayatta hem de paraşütte. Zaten buna güvenerek bu işi yapıyorum. Hedefçi olmasam yapılabilir bir iş değil. Geçmişte enteresan atlayış deneyimlerimi de bu işe katarak festivalde atlayış yapabileceğimi düşündüm.

Kısa süre önce evlenen Hayko Cepkin, eşi Aslı Kula'nın da kendisine destek verdiğini ifade etti.

İzmir Hayko Cepkin, Festival Öncesi Deneme Atlayışı Yaptı -1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Hayko Cepkin, Festival Öncesi Deneme Atlayışı Yaptı -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement