İZMİR Hrant Dink davasının firari sanığı Tuncay Uzundal, Çeşme'de yakalandı - Son Dakika
Güncel

İZMİR Hrant Dink davasının firari sanığı Tuncay Uzundal, Çeşme'de yakalandı

Hrant Dink davasının firari sanığı Tuncay Uzundal, Çeşme'de yakalandıGAZETECİ Hrant Dink cinayeti davasında önce tutuklanan ardından tutuksuz yargılan Tuncay Uzundal, 15 yıl hapis cezası aldıktan sonra aranmaya başlandı.

26.07.2019 17:29  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink davasının firari sanığı Tuncay Uzundal, Çeşme'de yakalandı

GAZETECİ Hrant Dink cinayeti davasında önce tutuklanan ardından tutuksuz yargılan Tuncay Uzundal, 15 yıl hapis cezası aldıktan sonra aranmaya başlandı. Uzundal, Çeşme'de gizlendiği evde polisin operasyonuyla yakalandı. Cezasının yüzüne okunmasından sonra ise cezaevine konuldu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde Şişli'de yürüdüğü sırada silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Olayın ardından yapılan soruşturmada cinayetle bağı olduğu gerekçesiyle Tuncay Uzundal, 'Adam öldürmek suçuna iştirak' ve 'Silahlı suç örgütü üyesi olmak" suçlarından tutuklandı. Ancak Uzundal daha sonra serbest bırakıldı, tutuksuz yargılanmaya başladı. Geçen günlerde Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen davada İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, kararını açıkladı. Kararda Erhan Tuncel'e 99,5 yıl, Ogün Samast'a 2,5 yıl, Yasin Hayal'e 7,5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca Tuncay Uzundal hakkında ise Dink'in öldürülmesine yardım etmekten dolayı 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, firari durumda olan ve mahkemeye gelmeyen Tuncay Uzundal hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkemenin kararından sonra tüm Türkiye'de aranmaya başlanan Tuncay Uzundal'ın İzmir'in Çeşme ilçesinde olduğu öğrenildi. Adrese operasyon yapan polis, Uzundal'ı gözaltına aldı. İzmir'e getirilip adliyeye çıkartılan Tuncay Uzundal, hakkındaki 15 yıl hapis cezası kararı yüzüne okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

İZMİR Hrant Dink davasının firari sanığı Tuncay Uzundal, Çeşme\'de yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İZMİR Hrant Dink davasının firari sanığı Tuncay Uzundal, Çeşme'de yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement