İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'dan Kandil Mesajı - Son Dakika
Yerel

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'dan Kandil Mesajı

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu\'dan Kandil Mesajı

İzmir İl Müftüsü Profesör Doktor Ramazan Muslu, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

22.06.2013 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Müftüsü Profesör Doktor Ramazan Muslu, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Müftü Muslu, "İzmirli hemşehrilerimiz, aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Berat gecesini kutluyor; feyz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini, Berat gecemizin gerçek beratlarımıza vesile olmasını, hepimize mübarek Ramazan ayına arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak girmeyi nasip etmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Berat Kandili'nin, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiğini belirten İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, kandil gecesi tüm Müslümanlar için Yaradan tarafından affedilme günü olduğunu vurguladı.

Muslu, şöyle konuştu: "Kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kainata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan'ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. İslam inancına göre bu gecenin bereketli, feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi, kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir. Kültürümüzde kandil olarak adlandırılan bu mübarek geceler;Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkanı sağlar. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'dan Kandil Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement