İzmir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İzmir İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

İzmir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İzmir İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

İzmir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İzmir İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

İzmir imsak vakti ve İzmir Ramazan imsakiyesi haberimizde. Ramazan ayının 9. Günü için sahura kalkacak olan vatandaşlar, İzmir'de sahur saat kaçta öğrenmek için İzmir imsak vakti araması yapıyorlar. İşte 14 Mayıs Salı İzmir imsak vakitleri…

13.05.2019 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

On bir ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşlar sahur hazırlıklarını gerçekleştiriyor. Teravih namazı sonrasında sahura kalkacak vatandaşlar, alarmlarını İzmir imsak vakti için ayarlayacaklar. Peki İzmir'de sahur saat kaçta? 14 Mayıs Salı günü İzmir imsak vakti nedir? İşte İzmir Ramazan imsakiyesi 2019…

İZMİR'DE İMSAK VAKTİ SAAT KAÇTA?

İzmir'de bu akşam 20:20 itibariyle vatandaşlar oruçlarını açacak olan vatandaşlar,21.51'de başlayan yatsı namazı ile teravih namazını eda edecekler. 14 Mayıs Salı gününde İzmir imsak vakti ise 04.16

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2019

Diyanetin hazırladığı Ramazan imsakiyesi 2019 listesine haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıklayınca açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaparak bulunduğunuz şehrin imsakiyesini görebilirsiniz.

SAHUR NE DEMEKTİR?

Orucun geçerliliği ile doğrudan ilgili olmamakla birlikte, oruç tutmayı biraz daha kolaylaştırmak üzere Peygamberimizin bazı tavsiyeleri olmuştur. Bunların başında sahur yapmak gelir. Sahur, ikinci fecirden az önceki vakit olan seher vaktinde yenilen yemek demektir. Sahura kalkmakla hem bir şeyler yenilerek oruç için enerji toplanmış, hem de bir sünnet yerine getirilmiş, seher vaktinin feyiz ve faziletinden yararlanılmış olur. Bu bakımdan bir yudum su ile de olsa sahur yapmak ve sahur yemeğini mümkün olduğunca, gecenin son vaktine denk getirmeye çalışmak uygun olur. Peygamberimizin sahura kalkmayı teşvik ve tavsiye eden birçok hadisi bulunmaktadır:

Amr İbnu'l-As (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Bizim orucumuzla Ehl-i Kitab'ın orucunu ayıran fark sahur yemeğidir."(Kütübü sitte 3181)

"Sahura kalkın, çünkü sahur yemeğinde bereket vardır." (Buhârî, Savm 20; Müslim, Sıyâm 45),

"Sahur yemeği ile gündüz tutacağınız oruca ve öğle üzeri uykusuyla da (kaylûle) teheccüd namazına kuvvet kazanın." (İbn Mâce, Sıyâm 22).

Peygamberimiz, sahuru mümkün olan son vakte denk getirmeyi teşvik ettiği gibi, iftarın da vakit girer girmez yapılmasını teşvik etmiştir.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan ayı bereket ve rahmet, hataların silindiği ve duaların kabul olduğu aydır. Ramazan ayı mü'min kulun din ve dünya işlerinin düzeltilmesine yardımcıdır. Ramazan ayı duaların çokça kabul edildiği bir aydır. Ayların en faziletlisi olan Ramazan Ayında İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç tutulur. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlanmıştır ve Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" bu ay içindedir. Oruç kalbimizi kötü duygu ve düşüncelerden temizler, başkalarına fenalık yapmaktan korur. Oruç tutmak insanlara sabırlı olmayı öğretir.

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Ramazan ayı size bir bereket ayı olarak gelmiştir. Oruç, toplumun ahlaki hayatını değiştirir, iyiye ve güzele götürür. "Ramazan ayı girdiği zaman, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kilitlenir. Şeytanlar zincire vurulur."

Kocaeli imsak vakti öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. 2016 Diyanet Kocaeli sahur saatini merak eden vatandaşlar haberimizden faydalanabilirler. Ramazan ayının ilk günü geride kalırken ikinci gün için sahura kalkılacak. Kocaeli'deki vatandaşlar da imsak vaktini öğrenmek istiyor. İşte Diyanet'e göre İmsakiye listesi ve detaylı açıklamalar.

Son Dakika Güncel İzmir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İzmir İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement