İzmir'in 700 Yılı Gülzâr-ı İzmir ile Canlandı - Son Dakika
Güncel

İzmir'in 700 Yılı Gülzâr-ı İzmir ile Canlandı

İzmir\'in 700 Yılı Gülzâr-ı İzmir ile Canlandı

İzmir'in 700 Yılı Etkinlikleri kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile Ege Üniversitesi eşsiz bir Klasik Türk Musikisi konserine imza attı.

16.12.2017 09:01  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsikîsi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu ile İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun verdiği konsere, İzmirli sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Birbirinden seçkin eserlerin sunulduğu musiki şöleninin sunumunu, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Şef Yardımcısı Mehmet Güntekin, koro yönetmenliğini ise Halil İbrahim Yüksel üstlendi.

Suzidil, Hüseyni, Uşşak, Gerdaniye, Karcığar, Hicaz, Hüzzam makamlarında eserlerin sunulduğu "Gülzâr-ı İzmir" konserinin açış konuşmasını İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe yaptı.

İzmir'in tarihsel dokusu hakkında bilgi veren Prof.Dr. Gökçe, "İzmir'i bize kazandıranların öyküsü olan Çakabey'i, 700 yıl önce Türk hâkimiyetini getiren Aydınoğlu Mehmet Bey'i, Gazi Uluğ Bey'i, Emir Timur'u, Yunan İşgalinden kurtuluşun ve esaretin sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuz saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." dedi.

Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç ise İzmir'in çok kültürlülük yönünün ülkemize sunduğu katkıya dikkat çekti. Prof.Dr. Tokaç, "İzmir birçok kültürü bünyesinden barındıran, insanların barış içinde yaşadığı, dünyaya örnek bir şehirdir. Biz İzmirli olarak İzmir ile gurur duyuyorum." diye konuştu.

Ses sanatçılarının ve sazendelerin sunduğu 33 eser, İzmirlilerden tam not aldı. Seslendirilen eserlerin bestekârlarından Yılmaz Karakoyunlu, Kaya Bekat ve Mahmut Bilki gibi önemli bestekârlar da konseri takip edenler arasındaydı.

'İzmir'in 700 Yılı Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen konseri ilgiyle takip eden İzmirliler, sanatçıları ayakta alkışladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'in 700 Yılı Gülzâr-ı İzmir ile Canlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement