İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika
Politika

İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu

İzmir\'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir'in düşman işgalinden kurtarıldığı 9 Eylül 1922 gününün, bağımsızlık yolunda atılmış büyük bir adım olduğu kadar, Cumhuriyetin kuruluşuna giden sürecin de habercisi olmuştur" dedi.

09.09.2012 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir'in düşman işgalinden kurtarıldığı 9 Eylül 1922 gününün, bağımsızlık yolunda atılmış büyük bir adım olduğu kadar, Cumhuriyetin kuruluşuna giden sürecin de habercisi olmuştur" dedi.

Başbakan Erdoğan, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Aziz milletimizin vatanımızın bağımsızlığı için başlattığı ve tarihin akışını değiştirdiği kurtuluş mücadelesi, Dumlupınar'da, Sakarya'da elde edilen büyük zaferlerin sonrasında, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgalden kurtarılmasıyla son bulmuştur.

Gazi Mustafa Kemal'in Dumlupınar ve Sakarya'da elde edilen zaferler sonrasında, İzmir'i kurtarmak üzere kahraman ordularımıza verdiği 'Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' komutu, adeta milli hafızamıza kazınmıştır.

İzmir'in düşman işgalinden kurtarıldığı 9 Eylül 1922 günü, bağımsızlık yolunda atılmış büyük bir adım olduğu kadar, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden sürecin de habercisi olmuştur.

İzmir, Cumhuriyetimiz kuruluşundan sonra ev sahipliği yaptığı İktisat Kongresiyle, uluslararası fuarlarla ülkemizin kalkınması noktasında en önemli merkezlerden biri olmuş; muasır medeniyet yürüyüşümüze öncülük etmiştir.

Ege'nin İncisi adıyla andığımız ülkemizin en önemli metropollerinden biri olan İzmir, bugün, Ege'nin İncisi sıfatını layıkıyla taşımakta, dünyanın en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olarak yıldızını parlatmaktadır.

Bu düşüncelerle, güzel İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm İzmirlileri sevgiyle selamlıyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement