İzmir'in Kent Konseyleri Aliağa'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

İzmir'in Kent Konseyleri Aliağa'da Buluştu

İzmir\'in Kent Konseyleri Aliağa\'da Buluştu

İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri, aylık olağan toplantıları kapsamında Aliağa'da bir araya geldi.

28.03.2012 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri, aylık olağan toplantıları kapsamında Aliağa'da bir araya geldi. Aliağa Kent Konseyi'nin en sahipliğinde yapılan ve 17. kez bir araya gelen İzmir Kent Konseyleri, toplantı öncesi Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u makamında ziyaret etti

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Foça, Menemen, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Konak, Seferihisar ve Urla Kent Konseyi temsilcilerinden oluşan heyetin ziyaretinde Başkan Oğuz, Aliağa Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Oğuz, Aliağa Belediyesi'nin özellikle çocuklar, yaşlıklar, kadınlar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplara yönelik hizmetlerini anlattı. Kent Konseyi başkanları Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a Kent Konseylerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek plaket verdi.

Kent Konseyleri heyeti, Aliağa Sanayi bölgesine de giderek incelemelerde bulundu. Sanayi bölgesinin ardından İzmir kent Konseyleri Birliği'nin aylık olağan toplantısına geçildi. Toplantıda termik santraller masaya yatırıldı. Sunum yapan Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, olaya tek bir boyuttan bakmak yerine ülkenin enerji politikasını göz önünde bulundurarak değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi. Akyarlı, "Öncelikle eylem planımız; Enerji

Bakanlığı'ndan enerji güvenliğini temel alan yeni bir ulusal enerji politikası belirlemesini ve ithal kömüre dayalı termik santrallerin önünü kapatmasını, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED süreçlerinde alıcı ortam özelliklerinin bilimsel verilerin ışığında ele alınmasını istemeliyiz" dedi.

İZMİR DEPREME HAZIR MI?

Toplantıda, Prof. Dr Atilla Uluğ tarafından da "İzmir olabilecek bir depreme ne kadar hazır" konulu bir sunum yapıldı. Prof. Dr. Uluğ, "İzmir'de uzun süredir büyük bir deprem olmuyor. Büyük bir depreme hazırlıklı olmalıyız. İzmir'in zemini zaten zayıf, çok büyük bir deprem olmasa bile tehlike büyük. Bunun için hızla planlı yaşam alanları ve sağlam konutlar yapılmalı" diye konuştu.

Kent konseylerinin temsilcileri, toplantının ardından BEKO Basketbol Ligi'nde mücadele eden Aliağa Petkim Takımı'nın antrenmanını ziyaret etti. Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, ligin son haftasında oynayacakları Aliağa Petkim- Galatasaray Cafe Crown maçına Kent Konseyi temsilcilerini davet etti.

(ERG-

28.03.2012 15: 13: 55

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'in Kent Konseyleri Aliağa'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement