İzmir'in Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Bugünlere gelmek kolay olmadı.

09.09.2017 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Bugünlere gelmek kolay olmadı. Bugünlerin değerini kıymetini biliyoruz." dedi.

Alsancak Havagazı Fabrikası'nda İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama töreninde konuşan Güven, Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce İzmir'in bağımsızlığını ve işgalden kurtuluşunu sağlayarak, kenti Türk milletine armağan ettiğini söyledi.

Güven, Atatürk'ün 94 yıl önce de CHP'yi kurduğunu ve 2 kutsal emanetin temsilcileri olarak bu anlamlı 2 günü kutlamak için bir araya geldiklerini kaydetti.

İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 9 Eylül'ün kolay kazanılmadığını vurgulayan Güven, "Bugünlere gelmek kolay olmadı. Bugünlerin değerini, kıymetini biliyoruz. Bu Türkiye, İzmir'imiz başta olmak üzere tüm CHP'lilerin, Atatürk'ün bekçilerinin, Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin güvencesi altındadır. Bu ülke mutlak ve mutlak her zaman ayakta dimdik kalacak. Bu kent Türkiye'nin güvencesidir." diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Güven konuşmasının sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile birlikte üzerinde CHP logosu bulunan pastayı kesti.

Öte yandan Güven, bu akşam düğünleri olan ve kutlama törenine gelinlik ve damatlıkla katılan Akın ve Cansel Görgün çiftine CHP rozeti taktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'in Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement