İzmir Kardeşinin Ölümünde İhmal İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

İzmir Kardeşinin Ölümünde İhmal İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu

İzmir Kardeşinin Ölümünde İhmal İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu

Kardeşinin ölümünde ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunduİZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki Yasin Kartal, ailesinin iddiasına göre, ağrı kesici yapılarak taburcu edildi.

09.07.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeşinin ölümünde ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki Yasin Kartal, ailesinin iddiasına göre, ağrı kesici yapılarak taburcu edildi. Bir gün sonra tekrar fenalaşınca aynı hastaneye kaldırılan Kartal, bu kez de herhangi bir müdahalede bulunulmadığı gerekçesiyle ailesinin talebi üzerine evine getirildi, ancak burada hayatını kaybetti. Kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu ileri süren Harun Kartal, "Savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Devrim Mahallesi 3749 Sokak'taki evde ailesiyle yaşayan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Yasin Kartal, geçen 1 Temmuz'da fenalaşınca, yakınları tarafından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Kartal taburcu edildi. Ancak bir gün sonra tekrar fenalaşan Kartal, bir kez daha yakınları tarafından aynı hastaneye götürüldü. Bir süre sonra, iddiaya göre Kartal'a serum bağlanıp kan tahlili yapıldı. Ailesi, hastanede müdahalede bulunulmadığını ileri sürerek, Kartal'ı eve götürdü. Akşam saatlerinde ise Yasin Kartal hayatını kaybetti.

SORUMLU VARSA BULUNSUN

Kardeşinin ölümüyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Harun Kartal, "Kardeşim geçen 1 Temmuz'da akşam saatlerinde rahatsızlanınca hastaneye götürdük. Öğrendiğim kadarıyla ağrı kesici yaptılar, hastanedeki görevliler 'Kardeşinde korkulacak bir şey yok' dedi. Kardeşimin bir sağlık sorunu yoktu, daha önce madde bağımlılığı vardı ama o gün içip içmediğiyle ilgili bilgimiz yok. Ancak o gün kardeşim bana herhangi bir madde kullanmadığını söyledi. Kardeşim ilk rahatsızlandığında nefes darlığı çekiyordu, doktor hastanede, 'Maddeyi bırakmaya karar verdiği ve içmediği için nefes darlığı yapıyor, şu an kriz geçiriyor daha sonra kendisine gelecek' diyerek o gün taburcu etti. Bir gün sonra kardeşim tekrar rahatsızlandı ve aynı hastaneye götürdük. Hastamızla ilgilenmelerini istedim, en azından serum bağlayıp kan tahlili yapmalarını istedim. Doktor bana, 'Tamam biz serumu takalım ama bunun kan tahlili sonucu temiz çıkacaktır ama sen istediğin için kan tahlili yapalım' diyerek kan aldı. Daha sonra giden gelen doktor olmadı, ilgilenen olmadı. Doktorlara, eğer yapacak bir şeyiniz yoksa eve götüreyim dedim. Onlar da 'Kendi rızamla kardeşimi çıkartıyorum' diye bir kağıt imzalatıp kardeşimin hastaneden çıkmasına izin verdi. Aynı gün saat 17.30 sıralarında kardeşim fenalaştı. Hemen hastaneye götürdük ama kalbi durmuştu" diye konuştu.

Hastanede gerekli ilginin gösterilmediğini öne süren Harun Kartal, "Benim kardeşim tekrar geri gelmeyecek, ancak bu doktorların ilgisizliği. Gelen hastaların Allah rızası için biraz yüzüne baksınlar. Kardeşimin neden öldüğüyle ilgili bir şey söylemediler. Otopsi yapıldı ve savcılığa da suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

SON ANLARI KAMERADA

Bu arada, Yasin Kartal'ın hastane ve evindeki son anları yakınları tarafından cep telefonuna kaydedildi. Ayrıca, hastane yetkilileri olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Kardeşinin Ölümünde İhmal İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı
    20:50 Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri, sol ayağından yaralı bir leyleği fark ederek hemen koruma altına aldı. Yapılan tedavinin ardından leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement