İzmir Kent Konseyleri Aliağa’da buluştu - Son Dakika
Güncel

İzmir Kent Konseyleri Aliağa’da buluştu

İzmir Kent Konseyleri Aliağa’da buluştu

İzmir Kent Konseyleri bu ay Aliağa’da toplandı. Toplantıda, termik santralden, izmir’in deprem tehlikesine kadar bir çok sorun masaya yatırıldı

28.03.2012 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir kent Konseyleri Birliği üyeleri aylık olağan toplantıları kapsamında Aliağa’da bir araya geldi. Aliağa Kent Konseyi’nin en sahipliğinde yapılan ve 17. Kez bir araya gelen İzmir Kent Konseyleri gerçekleştirdikleri toplantı öncesi Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u makamında ziyaret etti

KENT KONSEYLERİ BAŞKAN OĞUZ’U ZİYARET ETTİ

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Foça, Menemen, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Konak, Seferihisar ve Urla Kent Konseyi temsilcilerinden oluşan heyetin ziyaretinde Başkan Oğuz, Aliağa Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Oğuz, Aliağa Belediyesi’nin özellikle çocuklar, yaşlıklar, kadınlar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplara yönelik hizmetlerini anlattı. Kent Konseyi başkanları Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a Kent Konseylerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek plaket verdi.

PROF AKYARLI “ENERJİ BAKANLIĞI, YENİ BİR ENERJİ POLİTİKASI BELİRLEMELİ”

Kent Konseyleri heyeti, Aliağa Sanayi bölgesine de giderek incelemelerde bulundu. Sanayi bölgesinin ardından İzmir kent Konseyleri Birliği’nin aylık olağan toplantısına geçildi. Toplantıda termik santraller masaya yatırıldı. Toplantıda üyelere sunum yapan Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı olaya tek bir boyuttan bakmak yerine ülkenin enerji politikasını göz önünde bulundurarak değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi.

Akyarlı “Öncelikle eylem planımız; Enerji Bakanlığı’ndan enerji güvenliğini temel alan yeni bir ulusal enerji politikası belirlemesini ve ithal kömüre dayalı termik santrallerin önünü kapatmasını, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED süreçlerinde alıcı ortam özelliklerinin bilimsel verilerin ışığında ele alınmasını istemeliyiz” dedi.

İZMİR DEPREME HAZIR MI?

Toplantıda, Prof. Dr Atilla Uluğ tarafından “İzmir olabilecek bir depreme ne kadar hazır” konulu bir sunum yapıldı. Prof. Dr. Uluğ, “İzmir’de uzun süredir büyük bir deprem olmuyor. Büyük bir depreme hazırlıklı olmalıyız. İzmir’in zemini zaten zayıf, çok büyük bir deprem olmasa bile tehlike büyük. Bunun için hızla planlı yaşam alanları ve sağlam konutlar yapılmalı” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR EREN, “SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZÜYORUZ”

Kent Konseyleri Birliği’nin toplantısına katılan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Kent Konseyi başkanlarını Aliağa’da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Eren; “Aliağa, 1960’larda ağır sanayi bölgesi olarak ilan edilerek kaderi çizilmiş olmasına rağmen, biz sağlıklı ve planlı bir kente dönüştürmek için çalışıyoruz. Kişibaşına düşen yeşil alan miktarıyla Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Elbette sanayinin olduğu bölgelerde sorunlar hep olur. Sorunlarımız var ve biz bunları STK’larla, Üniversitelerimizle, yerel kurumlarımızla, çevreci örgütlerimizle birlikte çözüyoruz” dedi.

“ALİAĞA, SANAYİYE RAĞMEN DÜZENLİ BİR SAHİL BANDININ YANINDA, TEMİZ PLAJLARI İLE ÖRNEK BİR KENT”

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren “Aliağa, sanayiye rağmen düzenli bir sahil bandının yanında, temiz plajları ile örnek bir kenttir. Ayrıca hızlı tren seferlerinin başlamasıyla İzmir’in en ücra noktalarından kentimiz ziyaretçi akınına uğruyor. Dere ıslah çalışmaları, sanayi sitenin altyapısı, engellilere yönelik yaptığımız çalışmalar, cep sinemasını hizmete sunarak, merkez cami restorasyonunu gerçekleştirerek kentimizin önemli sorunlarını çözdük. Sosyal Market gibi önemli sosyal projeleri hayata geçirdik. Çok yakında Gençlik Merkezi ve Düğün Salonu’na inşaatına başlayacağız.” dedi.

ALİAĞA PETKİM BASKETBOL TAKIMI ANTRENMANINI ZİYARET

Toplantının ardından Kent Konseyleri temsilcileri, BEKO Basketbol Liginde mücadele eden Aliağa Petkim Basketbol Takımı antrenmanını ziyaret etti. Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren ligin son haftasında oynayacakları Aliağa Petkim Galatasaray Cafe Crown maçına Kent Konseyi temsilcilerini davet etti.

YAKUP ÖZTÜRK; ALİAĞA TOPLANTISI VERİMLİYDİ”

Aliağa Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Yakup Öztürk toplantının birlik ve beraberlik içinde, verimli geçtiğini ifade etti. Öztürk, “Kent konseyi başkan ve temsilcileri Aliağa’nın sorunlarını yerinde gördüler. Sanayi Bölgesinin ortaya çıkardığı sorunlara, çözüm odaklı yapıcı öneriler ortaya koydular. Aliağa Kent Konseyi ev sahipliğimizde gerçekleştirdiğimiz toplantımız çok verimli geçti. Hem olağan toplantımızı gerçekleştirdik hem de başkanlarımıza kentimizi tanıttık.” dedi.

Son Dakika Güncel İzmir Kent Konseyleri Aliağa’da buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı
    11:10 Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bir kadın, erkek arkadaşının yardımıyla sokakta park halinde bulunan hafif ticari aracı çaldı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda, kadının erkek arkadaşı ve 8 yaşındaki oğlu aracı itekledi.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
    11:10 Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

    Antalya'da bir kafenin iki ortağı arasındaki alacak verecek meselesinde çıkan kavgada silah, bıçak ve sopa kullanıldı. Olayda 4 kişi ağır yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
    11:09 Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Karamürsel ilçesinde Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da katıldığı bir iftar programında bir araya geldi. Programda ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. Dernek Başkanı Onur Açık, ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beşiktaş sevdalılarına teşekkür etti.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu
    11:08 Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu

    Kars'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ortamında geçmesi için kent genelinde 3 bin 585 güvenlik gücü görev yapacak. Oy kullanma saatleri 07.00-16.00 arasında olacak.

  • Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı
    11:08 Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, hız kesmeden biçtiği motosiklet sürücüsüne ölümden döndürdü. Feci kaza, güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü yaralanırken, otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ve kaza sonrası durabildiği tespit edildi. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi
    11:08 Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi

    Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su borcu olan vatandaşların fatura borçlarını ödedi. Bin ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi desteğinde bulunan Kestel Belediyesi, bu ramazan ayında da 2 milyon 807 Bin liralık sosyal yardım projesiyle gönüllere dokunmuş oldu.


Advertisement