İzmir Körfezi'nde Yüzme Hedefi - Son Dakika
Güncel

İzmir Körfezi'nde Yüzme Hedefi

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti.

17.05.2019 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizciliğin geliştirilmesi ve İzmir'in deniz şehri kimliğinin güçlenmesi hedefine dört elle sarıldıklarını belirtti.

En büyük hayallerinin İzmir Deniz Festivali düzenlemek olduğunu ifade eden Öztürk, "Festival konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bildiğiniz gibi her yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliği ile açık su yüzme şampiyonası gerçekleştiriyoruz. Yarışları ilk kez düzenlerken yola çıkış amacımız Karşıyaka'dan Konak'a kulaç atarak yüzülebilir körfez hayalini gerçekleştirmekti." dedi.

Bu yıl yarışların 30 Haziran Pazar günü Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nda yapılacağını belirten Öztürk, bu yarışın İzmir Körfezi'nde olmasının özel bir önemi olduğunu ve çok sayıda seyircinin katılımı ile deniz festivalinin altyapısını da oluşturacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kendisini denizcilik ailesinden biri olarak gördüğünü ifade etti.

İzmir Deniz Festivali ve Güzelbahçe'de yapılacak yüzme yarışlarının çok heyecan verici olduğunu kaydeden Soyer, "Bizim de öngörümüz en fazla üç yıl içinde yüzülebilir körfeze sahip olmak. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Körfezi'nde Yüzme Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement