İzmir Mali Müşavirler Odası Nazım Hikmet'i Andı - Son Dakika
Güncel

İzmir Mali Müşavirler Odası Nazım Hikmet'i Andı

İzmir Mali Müşavirler Odası Nazım Hikmet\'i Andı

İzmir Mali Müşavirler Odası tarafından "Nazım Hikmet Anma Gecesi" düzenlendi.

29.12.2016 14:38  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazım Hikmet'in 1941 yılından sonra Bursa Hapishanesi'nde geçirdiği dönemin anlatıldığı "Mavi Gözlü Dev" Filmi'nin gösterildiği gecenin açılışında Oda Başkanı Vedat Adak konuşma yaptı.

Olağanüstü günlerden geçildiğini ve her günün bir önceki günü arattığını söyleyerek sözlerine başlayan Vedat Adak "Çocuklarımızın yaşamları için kaygılanıyoruz. Her meydana, her caddeye, her parka "şehitler" adı veriliyor, ölüm ve şehitlik kutsanarak ülke devasa bir mezarlığa dönüştürülüyor. Artık bir tek talebimiz var yaşamak ve yaşatmak. İnsanımızı, çocuklarımızı, cumhuriyeti, ortak kültürümüzü, barışı, kardeşliğimizi yaşatmak." dedi.

Cumhuriyet ile birlikte kültürümüzün ve sanatımızın da tehdit altında olduğu bu süreçte herkesin toplumsal sorumlulukları olduğunu hatırlatan Adak "Bugün bu sorumluluğumuzun bir parçası olarak, büyük şair, oyun ve anı yazarı, romancı, siyasi düşünceleri nedeniyle defalarca tutuklanmış, ömrü davalarda, duruşmalarda, hapiste ve sürgünde geçmiş tırnak içinde romantik bir devrimciyi anmak için buradayız. Bugün de ülkenin aydınları, gazetecileri, yazarları, sanatçıları gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Ama; "Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma; aynı gökyüzü altında, bir direniştir yaşamak." demiş büyük usta Nazım Hikmet. Biz de direnmek zorundayız, bizi biz yapan sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak zorundayız, umutlarımızı çoğaltmak zorundayız. Bizleri bir araya getiren etkinliklerimiz umut olsun, bu karanlık günlerde hepimize birer ışık olsun." dedi.

Nazım'ın "Dünya Adaletsiz Çocuk", "Bugün Pazar", "Nereden Gelip Nereye Gidiyoruz", şiirleriyle SMMM Selda Kahraman, Oda Denetleme Kurulu Başkanı Fatma Karakan, tiyatro ve sinema sanatçısı Fatih Paşalı geceye anlam ve renk kattı. Gecenin sonunda Oda Başkanı Vedat Adak tarafından katılımcılara çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Mali Müşavirler Odası Nazım Hikmet'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement