İZMİR Maskesiz dolaşanların bahaneleri tepki çekti Bunalıyorum maskenin içinde. Ruhum sıkılıyor - Son Dakika
Güncel

İZMİR Maskesiz dolaşanların bahaneleri tepki çekti Bunalıyorum maskenin içinde. Ruhum sıkılıyor

Maskesiz dolaşanların bahaneleri tepki çekti: Bunalıyorum maskenin içinde.

15.08.2020 14:30  Güncelleme: 03:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maskesiz dolaşanların bahaneleri tepki çekti: Bunalıyorum maskenin içinde. Ruhum sıkılıyor

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında sokaklarda maske takmak zorunlu hale geldi. Takmayanlara ceza kesilmesine rağmen, İzmir'in en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri'nde birçok vatandaşın maskeyi kolunda taşıdığı görüldü. Bahanesiyle şaşırtan ve maske takmayan vatandaşlardan Okan Kuşgil, "Maske takmıyorum. Bütün gün çok sıkıyor beni. Bunalıyorum maskenin içinde. Ruhum sıkılıyor" dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklarda maske takmanın zorunlu hale gelmesinin ardından, vatandaşlar maske takmadan kalabalık yerlerde dolaşmaya devam ediyor. Birçok kişiye maske takmadıkları için ceza kesilmesine rağmen, İzmir'in en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürümekte olan vatandaşların maskeleri çene altında ve kollarında taşıdığı görüldü. Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu hafta sonunda kendini sokağa atan İzmirlilerin en büyük bahanesi ise, sıcakta maske takmanın zor olması oldu. Maskesi koluna takılı olan Faruk Ergüzar, "Maskesiz dolaşmak 1 ay sonra tehlikeli olacak. Çünkü biz daha kışı görmedik. Benim kardeşim yurt dışında, Güney Amerika'da. Onunla konuşuyorum. Aylardır evden çıkamamışlar. Bu mikrop kış virüsü. Bize ilk geldiğinde mart ayıydı ve İzmir'de yazın başlangıcıydı. Kışın Türkiye'de dibi göreceğimize inanıyorum. Eylül'de Güneydoğu Bölgesi'nden başlayacak. İzmir'de de kasımdan sonra eve kapandığımız dönemden daha beter olacak. Bizim bünyemiz dünyadaki bütün ülkelerden güçlü. Ben virüsten korkmuyorum. Herkes bu mikroptan bir kez etkilenecek zaten. Bu maskeleri doktorlar ameliyatlarda sadece 10 dakika takıyor. Günde 10 kez değiştirmek lazım. Bu virüsün ne olduğu belli değil. Yaşlı nüfusu azaltmaya yönelik bir saldırı olduğunu da düşünüyorum" diye konuşarak şaşırttı.

'RUHUM SIKILIYOR'

Maskenin nefes alışını zorladığını ve bu nedenle kullanmadığını aktaran Okan Kuşgil, "Maske takmıyorum. Bütün gün çok sıkıyor beni. Bunalıyorum maskenin içinde. Ruhum sıkılıyor" şeklinde konuştu. Sadece kapalı alanlarda maske taktığını söyleyen Berke Ayaz (20), ise "Maske takmak zorunlu hale geldi. Ben kapalı alanlarda takmayı tercih ediyorum. Koronavirüs geçmedi. Ama benim için sıkıntı yok. Kendi önlemimi alıyorum. Gençler de sıkıntı yok diye havaya giriyor. Önemli olan kendimize dikkat etmemiz. Maske çok önemli değil" dedi.

İZMİR Maskesiz dolaşanların bahaneleri tepki çekti Bunalıyorum maskenin içinde. Ruhum sıkılıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İZMİR Maskesiz dolaşanların bahaneleri tepki çekti Bunalıyorum maskenin içinde. Ruhum sıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement