İzmir Merkezli Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İzmir Merkezli Uyuşturucu Operasyonu

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 15 şüpheliden, aralarında iki polis memurunun da bulunduğu 6'sı tutuklandı.

22.09.2017 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 15 şüpheliden, aralarında iki polis memurunun da bulunduğu 6'sı tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 5 polis memurunun da bulunduğu 15 zanlının emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden polis memurları Ö.S. ve T.C'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Polis memurları O.S. ve K.A. ile 2 şüpheli adli kontrol şartıyla, polis memuru M.D. ile 4 şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Operasyon haberinin sızdırıldığı iddiası

Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonda, "torbacı" tabir edilen sokak satıcıları ile bazı polislerin irtibata geçerek rüşvet aldıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları belirlendi. Polis memurlarının, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek ile planlanan operasyonları ve narkotik ekiplerinin uygulamalarını uyuşturucu satıcılarına haber verdikleri iddia edildi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir, İstanbul, Konya, Şanlıurfa ve Aydın'da düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 25 şüpheliden 5'i polis memuru 19 kişi gözaltına alınmış, 4 şüpheli emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Merkezli Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement