İzmir MHP'li Vural, Rusya'dan Yazıyla Özür Diliyorsun da İsrail'den Neden Yazılı Özür İstemiyorsun - Son Dakika
Güncel

İzmir MHP'li Vural, Rusya'dan Yazıyla Özür Diliyorsun da İsrail'den Neden Yazılı Özür İstemiyorsun

İzmir MHP\'li Vural, Rusya\'dan Yazıyla Özür Diliyorsun da İsrail\'den Neden Yazılı Özür İstemiyorsun

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin Balçova ilçe teşkilatının düzenlediği iftarda "Rusya'dan yazıyla özür diliyorsun da, İsrail'den Netanyahu'dan neden yazılı özür istemiyorsun. Gazze'nin ablukasını resmen kabul etmiş bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Dün Mavi Marmara'da 'Gitme onayını ben verdim' diyenler, bugün 'O günün başbakanından izin mi aldın' diyorsa oynanan oyunları herkes görmelidir" dedi.

01.07.2016 07:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin Balçova ilçe teşkilatının düzenlediği iftarda "Rusya'dan yazıyla özür diliyorsun da, İsrail'den Netanyahu'dan neden yazılı özür istemiyorsun. Gazze'nin ablukasını resmen kabul etmiş bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Dün Mavi Marmara'da 'Gitme onayını ben verdim' diyenler, bugün 'O günün başbakanından izin mi aldın' diyorsa oynanan oyunları herkes görmelidir" dedi.

MHP Balçova İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Balçova İlçe Başkanı Ülkü Doğan ve çok sayıda partili katıldı. İftarın ardından konuşan Oktay Vural, iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Oktay, "Rusya'nın egemenlik haklarımızı ihlal ettikten sonra yaşananlar. Rusların Türkmen yurdunda katliamlar yapması. Bütün bunların bedelini biz ödedik. Bizi bu sonuçlara götürenler nerede. İşte İsrail'le yaşananlar. Rusya'dan yazıyla özür diliyorsun da, İsrail'den Netanyahu'dan neden yazılı özür istemiyorsun. Niye gelmiyor bize bir türlü. Gazze'nin ablukasını resmen kabul etmiş bir Türkiye ile karşıyayız. Dün Mavi Marmara'da 'Gitme onayını ben verdim' diyenler, bugün 'O günün başbakanından izin mi aldın' diyorsa oynanan oyunları herkes görmelidir. Ermeni Soykırımı iddiasını Almanya kabul etti. Büyükelçimizi geri çağırdık. Ne oldu. Bugüne kadar kaç yerden büyükelçimizi çağırdık. Caydırabildik mi? Bugün sen özür dilersen, onları cesaretlendirirsin" dedi.

"TÜRKİYE HASMI OLAN HERKES CESARETLENDİRİLDİ"

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısına da değinen Vural, "İşte İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşadığımız acı. Aslında sadece bu acı mı? Onlarca binlerce acı çektik. Herkes elini vicdanına koysun. Dün bitmiş terör örgütünü canlandıranlar, Habur'da karşılayanlar, Oslo'da görüşenler, Dolmabahçe'de mutabakat imzalayanlar, terörle mücadelede askerin polisin elini kolunu bağlayanlar, bütün bunları yapıp terör örgünü cesaretlendirip, canlandırdıktan sonra, en başa dönüp 'Terörle mücadele diyenler' biz bu bedeli canımızla kanımızla ödedik. Siz neyinizle ödediniz. Döndünüz dolaştınız, yaptığınız yanlışların bedelini hepimiz ödedik. Şehitler ölmez, vatan bölünmez dedik. Ama bu gafletin bedeli yok mudur? Sorumluluğu olan yok mudur? Elini vicdanına koyup, 'Ben bu hatayı yaptım, bedelini ödeyeceğim' diyebilen bir kişi yok mudur? Uyguladıkları politika ile bu millete hainlik yapan PKK terör örgütünü cesaretlendirip canlandırıp, Doğu ve Güneydoğu'muza özerlik götürenler 'Terörle mücadele ediyoruz' derken şöyle bir aynaya bakıp, eğer aynaya bakacak kadar vicdanları varsa bu bedeli kim ödeyecek. Bu yanlışların bedelini bizler ödedik. Maalesef Türkiye hasmı olan herkesi cesaretlendirip Türkiye'yi tahrip edecek noktaya getirdikten sonra hiçbir şey yokmuş gibi 'Beni aldattılar' diyerek zeytinyağı gibi suya çıkmaya ne zamana kadar devam diyeceğiz" şeklinde konuştu.

"BEDELİNİ ANKARA'DA, İSTANBUL'DA ÖDÜYORUZ"

Hükümetin dış politika konusunda yanlışlar yaptığını söyleyen Vural, "Suriye politikası adı altında İsrail'in vekalet savaşanı sürdürmesi için zemin oluşturanlar, terör örgütlerinin orada egemenlik oluşturmasını isteyenler, 'Şu gitmeli bu gitmeli' deyip gelip bombalarını burada patlatıyorsa bunun sorumlusu kimdir. Bunlarla birlikte bunlara yol verenler Suriye'de terör örgütlerinin egemenlik kurmasına zemin hazırlayanlar sizler kim siniz? Bedelini biz ödüyoruz. Ankara'da İstanbul'da ödüyoruz. Terör örgütlerinin bumerang gibi tekrar bizi vurmasının sorumluları kimlerdir. PKK'nın PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde egemenlik olan alanı oluştururken, 9 Ekim'de peşmergeyi o YPG'lilere destek amaçlı açanlar, 'Kobani'ye selam olsun' diyen başbakanlar, bedelini biz ödüyoruz. Unutacak mıyız bunları. Bedelini hep biz millet ödüyoruz. Bize bu bedeli ödettirenler sonra karşımıza geçip kahraman kesiliyorlar. Paralel deyip, 'Ne istediniz de vermedik diyenler' devletin kurumlarını teslim edenler, PKK'ya 'Ne istediniz de vermedik' diyenler, devleti tahrip etmeye devam ediyor. Tahrip olan devletimizdir, milletimizdir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir MHP'li Vural, Rusya'dan Yazıyla Özür Diliyorsun da İsrail'den Neden Yazılı Özür İstemiyorsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement