İzmir Moda ile Markalaşacak - Son Dakika
Güncel

İzmir Moda ile Markalaşacak

İzmir Moda ile Markalaşacak

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun,...

30.07.2012 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesinde moda olgusuna yön veren kurumlar, İzmir'in markalaşmasına ve ticaretine moda ve yaşam konseptine farklı bir açılım sağlamak amacıyla bir araya gelerek İzmir'e katkıda bulunacak ilgili tüm dinamiklerini harekete geçirmesi için 'İzmir Fashıon Tıme' 13-23 Şubat 2013 tarihlerinde moda tasarım dünyasının duayenlerini ve dünyaca ünlü top modellerini İzmir'de ağırlamaya hazırlanıyor

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ün katılımı ile Ege İhracatçıları Birliği'nde İzmir Fashion Time (İFT) organizasyonunun detaylarını paylaşmak üzere basın toplantısı yapıldı.

Toplantıda projenin amacını ortaya koyması ile ilgili hazırlanan tanıtım gösterisi basın mensuplarına izletildi.

Bölgesel olarak; Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İZFAŞ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, sektörel ilgili kişiler organizasyon şirketleri, yerel yönetim kurumları, iş ve sanayi dünyasının kurumları, iş ve sanayi dünyasının kurumları, İzmir Kalkınma Ajansı, ulusal olarak Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve bakanlık düzeyinde İzmir'in markalaşmasına önemli katkıda bulunması planlanıyor. Ayrıca, 'İzmir Fashıon Tıme' yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerinin turizm ve alışveriş gelirleri ile İzmir ekonomisini ve ticareti canlandırması amacıyla düşünülen projede 'Tasarım kenti İzmir' algısı oluşturulacak.

PROJE

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, 'İzmir Fashıon Tıme' projesinin halk ile bütünleşmesi için sokak festivali ile birleştireceklerini ifade ederek;"İzmir Fashıon Tıme' Hazır Giyim ve Moda sektörü öncelikli olarak İzmir'de moda ile ilgili gerçekleşen etkinlikleri ortak bir zaman dilimi ve tek ana konsept içinde birleştirerek etkisini artırmak içinde birleştirerek bütünleyici, şehrin sosyal kültürel yaşamına etki edecek çeşitli destek etkinliklerle moda, yaşam ve kültür bağlantısını şehrin içine yayarak güçlendirmek içerikli gerçekleştireceğiz" dedi.

Vogue ve Elle gibi dünyanın önde gelen dergilerinin Türkiye yayınlarıyla birlikte çalışarak dünyanın ilgisini İzmir'e çekmeye çalışacaklarını anlatan Kızılgüneşler, şöyle konuştu: "Victoria Secret'ın meleklerinden Adriana Lima gibi ünlü mankenleri buraya getirmeyi düşünüyoruz. 2,5 milyon TL gibi taslak bir bütçe oluşturduk; fakat kesin bir rakam yok. İlgili kurumlardan destek alarak ne yapabileceğimizi göreceğiz"

Kızılgüneşler, geçen günlerde yapılan toplantıda İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da, İzmir Fashion Time'ın EXPO 2020 süreci için çok önemli bir etkinlik olduğunu ve EXPO'ya destek olacağını söylediğini belirterek, "Artık İzmir'de ben değil biz zamanı. Güçlerimizi birleştirdiğimizde her türlü etkinliği yapabilecek güçteyiz" şeklinde konuştu.

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs de, etkinliği gelinlik fuarının devamı ve sürekliliği olarak görmek istediklerinin altını çizerek şunları söyledi: "Gelinlik fuarında kısa sürede çok yol aldık. Bugün yeni bir hamle başlattık. İzmir'i moda ve tasarımın başkenti yapmak istiyoruz. Moda 7'den 70'e herkesin ilgi alanı olan bir sektör. Kimsenin kayıtsız kalamayacağı kadar hayatın içinde. Moda ve tasarım yaratıcılığı ve üretkenliği içeren bir sektör. Bu yıl gerçekleşecek uluslar arası fuarın teması tasarım. Bu etkinlik ve tema çok örtüşüyor. Bu etkinlik İzmir'i hak ettiği ve geç kaldığı noktalarda daha da ileri yerlere taşıyacak. İZFAŞ olarak bu birliktelikte yer almaktan mutluyuz" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Moda ile Markalaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement