İzmir Öğretmenlerinin Ünlü Bestesini Hep Bir Ağızdan Seslendirdiler - Son Dakika
Güncel

İzmir Öğretmenlerinin Ünlü Bestesini Hep Bir Ağızdan Seslendirdiler

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Ahmed Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Lisesi'nde görev yapan tarih öğretmeni Gökhan Örs yazdığı yüzden fazla bestesiyle giderek ünlendi.

20.04.2019 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Ahmed Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Lisesi'nde görev yapan tarih öğretmeni Gökhan Örs yazdığı yüzden fazla bestesiyle giderek ünlendi. Kendi bestesi olan 'Aşkın mevsimi olmaz ki' isimli parçayı şarkıcı Ferhat Göçer'in ardından yeniden söyleyerek dijital ortamda piyasaya süren Örs'e en büyük destek öğrencilerinden geldi. Öğrenciler, öğretmenlerinin ünlü bestesini hep bir ağızdan seslendirerek o anları kayda aldı.

Çiğli Ahmed Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Lisesi tarih öğretmeni Gökhan Örs'ün (49) bestelerinden bazıları ünlü şarkıcılar tarafından seslendirildi. Şarkıcı Edip Akbayram'ın 'Yandım yandım' ve 'Sensizliğe yol aldım' adlı iki bestesini seslendirmesinin ardından şarkıcı Ferhat Göçer'in de 'Aşkın mevsimi olmaz ki' bestesini söylemesiyle, tarih öğretmeninin hayatı da farklılaştı. 'Aşkın mevsimi olmaz ki' şarkısını, Ferhat Göçer'in ardından yeniden seslendiren Örs, şarkıyı dijital ortamda piyasaya sürdü. Tarih öğretmenine en büyük destek ise öğrencilerinden geldi. Sosyal medya hesaplarında öğretmenlerinin şarkısını paylaşan öğrenciler, organize olarak okul bahçesinde öğretmenlerine sürpriz hazırladı. 'Aşkın mevsimi olmaz ki' şarkısını hep bir ağızdan seslendiren öğrenciler, o anları kayda aldı. Çocukların bu yaptıklarının şarkıyı seslendirmekten öte hayallerinin peşinden giden bir öğretmeni örnek alması anlamına geldiğini söyleyen Örs, Bu durum, hayallerin peşinde ne olursa olsun yürümeleri gerektikleri konusunda onlar üzerinde bir dinamizm yarattı. Çocukların artık kahramanları ya da idolleri, biz öğretmenler olamıyoruz maalesef. Daha çok oynadıkları oyunlardaki şiddet içerikli karakterler kahramanları oluyor. Dolayısıyla çocukların bu yaptıkları, samimiyetin, iyiliğin bayraklarını insanlığın surlarına dikmek gibi bir anlam teşkil ediyor benim için dedi.

MÜZİK YOLCULUĞU, BİR ŞİİRLE BAŞLADI

Yaşamı boyunca müzikle iç içe olduğunu ifade eden Örs, 23 yıllık Tarih öğretmeniyim ama herkes müzik öğretmeni olduğumu zannediyor. 28 yaşlarımdayken Gaziantep'te Abdülkadir Konukoğlu Lisesi'nde doğu görevinde olduğum sırada, Gülten Akın'ın şiirine denk geldim. Bağlama ile birlikte şiiri besteledim, orada hayatım değişti. Kendi yolculuğum farklılaştı, kendimi keşfettim. Sonra yolculuk hızlı bir şekilde devam etti ve yüzlerce beste yaptım. Edip Akbayram iki bestemi seslendirdi. İki yıl önce 'Aşkın mevsimi olmaz ki' isimli bestem Ferhat Göçer'in eline ulaşınca, Ferhat Göçer bu besteyi söyleyip 20 milyona duyurunca benim hayatımda farklı bir dönem başlamış oldu. Daha sonra kendi şarkımı tekrar ben de söyledim. Dijital ortamda bu versiyonu yayınlandı diye konuştu.

'ŞARKIM GENCECİK ÇOCUKLARIN KALBİNDE, DİLİNDEYDİ'

Öğrencileriyle kurduğu ilişkide müziğin gücünü hissettiğini söyleyen Örs, Öğrencilerim popüler biri olan Ferhat Göçer'in şarkıyı seslendirmesinden sonra oldukça şaşırdılar. Ferhat Göçer onların yanına gelmiş gibi hissettiler. Şarkıları sosyal medya hesaplarında sıklıkla paylaşmaya başladılar. Bir sürpriz hazırlayarak şarkımı seslendirdiler, öğrenciler tamamen kendi kendine böyle bir şey düşünmüşler. Kısa sürede öyle güzel organize olmuşlar ki gözlerimize inanamadık. Benim çok emek harcadığımı biliyorlar, bana destek olmak istediler. İnsanlar bir öğretmenin şarkı yapmasını şöhret olmaya çalışmak gibi değerlendirebilir ama öyle değil. Benim hayatım bu, dile geliyor, insanlar da duysunlar istiyorum. Bütün şarkıları, tek başımayken yazıyorum. Yalnızlığımla ortaya bir şeyler çıkarıyorum. Yalnızlıktan ortaya çıkan ürün, çoğullaşınca emeklerin boşuna gitmediğini görüyorsunuz. Öğrencilerim şarkımı seslendirdiğinde tam da böyle hissettim. Gencecik çocukların kalbinde, dilinde bunu gördüğümde çok mutlu oldum diye konuştu.

İzmir Öğretmenlerinin Ünlü Bestesini Hep Bir Ağızdan Seslendirdiler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Öğretmenlerinin Ünlü Bestesini Hep Bir Ağızdan Seslendirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'e özgü olan 'cennet çamuru' tatlısı, ramazan ayında da yoğun talep görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzetli tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden jandarma ekipleri, sürücüleri denetleyerek bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.

  • AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü
    10:15 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü

    AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. İnan, Bergama'da esnafı ziyaret ederek Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer için destek istedi. İlçede iftar programına katılan İnan, seçimlerde iyi sonuçlar alacaklarını belirtti. Kınık'ta ise İnan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in hizmetlerini övdü ve Kınık'a dair hayallerinin henüz bitmediğini söyledi.

  • Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı
    10:15 Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı

    Tekirdağ il genelinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 44 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde suç ve suç unsurlarına geçit verilmiyor. Ekipler, asayiş suçları başta olmak üzere aranan şahısların yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptı. Yakalanan 104 şahıs adliyeye sevk edildi ve 44 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı
    10:15 Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 1130 kişinin yakalandığını bildirdi. 22-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalarda, 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 6, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 14, 5-10 yıl arası hapis cezası olan 41, 5 yıla kadar hapis cezası olan 328 ve ifadeye yönelik aranan 741 kişi gözaltına alındı.


Advertisement