İzmir Selçuklu Roman Aileden Polis Şiddeti İddiası - Son Dakika
Güncel

İzmir Selçuklu Roman Aileden Polis Şiddeti İddiası

İzmir Selçuklu Roman Aileden Polis Şiddeti İddiası

Selçuklu Roman aileden polis şiddeti iddiasıİzmir'in Selçuk İlçesi'nde yaşayan, hepsi akraba Roman grup, darp edilen bir yakınına destek için gittikleri karakol önünde beklerken polis tarafından copla dövüldüklerini öne sürdü.

20.04.2016 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuklu Roman aileden polis şiddeti iddiası

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde yaşayan, hepsi akraba Roman grup, darp edilen bir yakınına destek için gittikleri karakol önünde beklerken polis tarafından copla dövüldüklerini öne sürdü. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslenen Romanlar, kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Düğün salonu müzisyeni Gökhan Korkutan (31) ve kardeşi Doğan Korkutan (28), geçen pazar akşamı iş dönüşü eve giderken yolda alkollü bir grupla tartıştı. Saldıran grubun elinden kaçarak kurtulan iki kardeş, akrabalarının bulunduğu kahvehaneye sığındı. Durum sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi, Doğan Korkutan'u ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan ilk müdahale sonrası Doğan Korkutan, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gökhan Korkutan ise polis merkezine götürüldü. Korkutan'un yakınları polis merkezine giderek bilgi almak istedi. İddiaya göre, Korkutan'ın yakınları kalabalıklaşınca polis, grubun dağılmasını istedi. Grup dağılmayınca da polisin copla müdahale ettiği öne sürüldü. Korkutan ise polis merkezinde aynı muameleye maruz kaldığını iddia etti.

Olayın ardından serbest bırakılan Gökhan Korkutan, "Darp edildiğim için hastaneye götürülmemi ve rapor almamı beklerken, ifademi alıp beni gönderdiler. Hastaneye gidip rapor istedim; vermeyip aile hekimine yönlendirdiler. En sonunda jandarmaya başvurdum. Bir gün sonra jandarma eşliğinde hastaneye gidince 7 gün rapor verdiler" dedi.

Korkutan kardeşlerin amcası Turan Korkutan ise yeğeninin dayak yemesinden sonra karakola giderek, kendisini darp edenler hakkında işlem yapılmasını istediklerini belirtti; şunları söyledi:

"Aile bireylerimiz, kadın çoluk çocuk karakol önüne geldi. Polisler belirli bir mesafede beklemelerini istedi. Ben içerdeyken karakol komiseri bana 'bunları dağıt, üç dakika içinde dağılmazlarsa copla dağıtırım' dedi ve dediğini yaptı. Kadın çocuk ayırmadan vurmaya başladılar. Herkes kaçmak zorunda kaldı. Kadınların vücudunda cop izleri, hepimiz perişan halde iken komiserin bizden şikayetçi olduğunu öğrendik. Güya biz karakola saldırmışız, kendisini darp etmişiz. Karakolun olduğu yerde, tüm sokağı gören en az üç ayrı işyerinin güvenlik kameraları var. Karakolun kendi kameraları var. Bunların izlenmesini istiyoruz, ama muhatap bulamıyoruz. Savcı ilgilenmiyor. Polis ise sürekli taciz ediyor. Sadece biz romanlara motosiklet, araç, ehliyet kontrolü yapılıyor. Üç siyasi partinin ilçe başkanlarını gezdim, derdimizi anlattım. Konu polis olunca herkes çekiniyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım istiyoruz" dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Karakol önünde karşılıklı atışma olmuş. Bir Roman vatandaş, kaldırım taşıyla bir komiserimizi kolundan yaralamış. Görev başındaki polis memurumuza mukavemet edilmiş. Olay sonrası gözaltına alınan Roman vatandaşlarımız, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış. Roman vatandaşlarımızın hiç biri polisten şikayetçi değil. Konu Savcılığa yansıdı. Soruşturma sürüyor. Roman vatandaşlara ayrımcılık yapılması söz konusu değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Selçuklu Roman Aileden Polis Şiddeti İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement