İzmir Tiyatro ve Seslendirme Sanatçısı Oytun Şanal, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İzmir Tiyatro ve Seslendirme Sanatçısı Oytun Şanal, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dallas dizisinin baş karakteri J.R Ewing'i seslendirmesiyle tanınan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı 81 yaşındaki Oytun Şanal, 35 yıldır yaşamını sürdürdüğü çok sevdiği Çandarlı'da son yolculuğuna uğurlandı.

21.09.2018 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dallas dizisinin baş karakteri J.R Ewing'i seslendirmesiyle tanınan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı 81 yaşındaki Oytun Şanal, 35 yıldır yaşamını sürdürdüğü çok sevdiği Çandarlı'da son yolculuğuna uğurlandı. Tiyatro sanatçısı arkadaşlarının son yolculuğunda yalnız bırakmadığı Oytun Şanal'ın cenazesi, iki yıl önce hayatını kaybeden kızıyla aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden olan ve Dallas dizininin baş karakteri J.R.'yi seslendiren 81 yaşındaki Oytun Şanal, 2 yıldır kanser tedavisi görüyordu. Eylül ayı başında durumu ağırlaşan sanatçı İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'ndeki yazlığından İstanbul Moda'daki evine getirildi. Şanal'ın kalbi 17 Eylül Pazartesi günü durunca acil olarak hastaneye kaldırıldı ve kalbi tekrar çalıştırıldı. Şanal, Kadıköy'de tedavi gördüğü özel hastanede dün yaşamını yitirdi.

KIZININ YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Oytun Şanal'ın cenazesi 35 yıldır hayatını sürdürdüğü ve çok sevdiği Çandarlı'ya getirildi. İki yıl önce hayatını kaybeden kızı Elif Şanal'ın da Çandarlı'da toprağa verildiği için burada gömülmeyi istediği öğrenildi. Oytun Şanal'ın cenazesi, Çandarlı Rahmi Tokat Camii'ne getirildi. Burada taziyeleri Oytun Şanal gibi dublaj sanatçısı olan ve 'Dallas' dizisindeki Suel Ellen'ı seslendiren eşi Elçin Şanal ile oğlu Cenk Şanal cami avlusunda kabul eti. Acılı aileyi arkadaşlarının yanı sıra uzun yıllar aynı tiyatro sahnelerini paylaştıkları Nurtekin Odabaşı, eşi Oya Odabaşı da yalnız bırakmadı. Oldukça üzgün olan Nurtekin Odabaşı, Aynı gün iki tiyatrocu dostumu kaybettim. Ferdi Merter ve Oytun Şanal'ın acısını yaşıyorum. Ben Oytun'la aynı sahneleri çok paylaştım. Tiyatro dünyasının başı sağ olsun dedi. Oya Odabaşı ise Çok sevdiğimiz bir dostumuz tiyatrocu arkadaşımızı kaybettik. Artık bu jenerasyonunun son isimleriyiz. Tek tek gidiyorlar dedi. Tiyatrocu İlker Bafralı da, Çocuk tiyatrosunda birlikteydik. Büyük bir değer büyük biri sanatçıydı. Üzüntümüz çok büyük dedi. Nurtekin Odabaşı rahatsızlığına rağmen bir süre yakın arkadaşı Oytun Şanal'ın tabutunun başında da durdu. Oytun Şanal'ın cenazesi, öğle namazından sonra iki yıl önce hayatını kaybeden kızıyla aynı mezarlıkta toprağa verildi.

İzmir Tiyatro ve Seslendirme Sanatçısı Oytun Şanal, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Tiyatro ve Seslendirme Sanatçısı Oytun Şanal, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement