İzmir Trafik Kazasına Kurban Giden 15 Tarım İşçisinin Aileleri Bayrama Buruk Girdi - Son Dakika
Güncel

İzmir Trafik Kazasına Kurban Giden 15 Tarım İşçisinin Aileleri Bayrama Buruk Girdi

İzmir Trafik Kazasına Kurban Giden 15 Tarım İşçisinin Aileleri Bayrama Buruk Girdi

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, üzüm bağına yaprak toplamak için gittikleri sırada tankerin çarptığı kamyonette hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin bayrama buruk giren yakınları, arife günü mezarlığa gidip acılarını yeniden yaşadı.

16.07.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, üzüm bağına yaprak toplamak için gittikleri sırada tankerin çarptığı kamyonette hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin bayrama buruk giren yakınları, arife günü mezarlığa gidip acılarını yeniden yaşadı. Mezarların başında dua edep gözyaşı döken Dilek İzmirlioğlu, 'Hepsi arkadaşımdı. Onlar bu bayram gelemeyecek, ben geldim" dedi. Ölenlerden Yıldız Öztürk'ün eşi Mustafa Öztürk ise, 'Kalp ameliyatı oldum, çalışamıyorum. Eşim o yapraklarla bana ve iki oğluma bakıyordu. Son gün para bırakmıştı, bayramlık almamız için" dedi.

Gölmarmara İlçesine bağlı Hacıveliler köyü yakınlarında süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonetin, çarpışması sonrasında, 13'ü kadın 15 tarım işçisi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Salihli'den Gölmarmara'ya yaprak toplamak için giderken hayatlarını kaybeden Seydi Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ümmühan Uysal (30), Durdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmühan Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41), Çökelek köyü'nde yan yana toprağa verildi.

BAYRAMA YALNIZ VE HÜZÜNLÜ GİRECEKLER

Yaklaşık 10 gün önce yaşanan kaza sonrasında, çeşitli kurum ve belediyelerden, ailelere yardımlar gitti. Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'de, geride kalan eş ve çocuklara psikolojik destek verdi. Kazadan sonra yalnız bırakılmayan tarım işçilerinin yakınları, Ramazan Bayramı öncesinde, arife günü ziyaret ettikleri mezarlarda, bir kez daha acılarıyla yüzleşti. Kazadan sonra birçok kez gittikleri yakınlarının mezarının başında bu kez bayramı birlikte kutlayamayacak olmanın hüznü yaşandı. Birçok kişi, üzerine su döküp dua ettikleri mezarların başında gözyaşlarına boğuldu.

BAYRAMLIK ALMALARI İÇİN PARA BIRAKMIŞ

Kazada can veren eşi Yıldız Öztürk'ün mezarının başında kuran okuyan Mustafa Öztürk, eşiyle yaşadıkları son günü anlattı. Öztürk, 'Kazadan bir gece önce eşimin isteği üzerine gece çay demleyip içtik. Sohbet ettik. Ben 4 ay önce kalp ameliyatı olduğum için çalışamıyorum. Karım, bağ yapraklarını toplayıp satarak bana ve iki oğlumuza bakıyordu. Son gece yatmadan önce bana televizyonun üzerine para bıraktığını ve onunla çocuklara bayramlık almamı istedi. Sonra uyuduk. Sabah da 'Mustafa çocuklara iyi bak' dedi ve gitti. Sonra acı haberi aldım. 10 gün onun yokluğuyla geçti. Çocuklarımın psikolojisi çok bozuldu. Bir başımıza kaldık. Bizim en büyük destekçimiz ve güvendiğimizdi. Ben, malülen emeklilik için başvuruda bulundum. Çocuklarımın birisi lisede diğeri ortaokulda okuyor. Onlara bakmam lazım. Bunun için emekli olmak için yaptığım müracaatın biran önce sonuçlandırılmasını itiyorum. Ben kimseden para istemiyorum, hakkımı istiyorum" dedi.

'BEN GELDİM" DEDİ AĞLADI

Mezarlığı ziyaret edenler arasında yeralan Dilek İzmirlioğlu, arkadaşlarının mezarını gösterip, 'hepsi burada" diye konuştuktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Mezarlarını başında kuran okuyup dua eden Dilek İzmirlioğlu, 'Hepsini tanırdım. Bayramlarda bir araya gelirdik. Şimdi onlar yoklar, yanıma gelemeyecekler. Onlar bu bayram gelemeyecek, ben geldim" dedi.

KÖYLÜLER UNUTMADI

Mezarlığı ziyaret eden Muhtar Mevlüt Kılıç da, kazada can verenleri unutmadıklarını, yakınlarının yanında olduklarını söyledi. Acılı ailelere destek vermek içini bayram namazından sonra köy meydanında toplanacaklarını anlatan Mevlüt Kılıç, 'Aileleri yalnız bırakamazdık. Bunun için onların da katılımıyla, bayramlaşma töreni düzenleyeceğiz. Onlar acılarını yaşayacaklar ama yalnız kaldıklarını hissetmeyecekler. Hem ilçe yöneticilerimiz hem de milletvekillerimiz burada olacak. Ailelere destek vereceğiz" dedi.

ANIT MEZAR YAPILACAK

Mezarların tahrip olmaması için çevresinin betonla kapatıldığını söyleyen muhtar Mevlüt Kılıç, 'Kaymakamlığımız belediyemiz, bir çalışma yapıyor. Mezarlık mermerden olacak. Bir anıt mezar gibi düzenlenecekler. Şimdi projeleri yapılıyor. Önümüzdeki günlerde de, bunun düzenlemesi olacak. Şunu da söyleyeyim, köylülerimiz çalışmak için gittikleri sırada kazada can verdiler. Ailelerine ekonomik katkı sağlamak için gittiler. Yoksa onların da kendi arazileri var ve onları da işliyorlar" dedi.

Kazanın meydana geldiği yolun da biran önce tamamlanmasını isteyen muhtar Mevlüt Kılıç, 'Kazadan sonra devletimiz bizi köylüyü, acılı aileleri hiç yalnız bırakmadı. Sürekli yardım eti. Ama bizim tek isteğimiz var. Bu yolun biran önce tamamlanması. Bu aileler acı yaşadı. Bari başka aileler acı yaşamasın" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Trafik Kazasına Kurban Giden 15 Tarım İşçisinin Aileleri Bayrama Buruk Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement