İzmir Ülkü Ocakları'ndan Açıklama - Son Dakika
Güncel

İzmir Ülkü Ocakları'ndan Açıklama

İzmir Ülkü Ocakları\'ndan Açıklama

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanıklar dinlendi.

06.01.2016 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanıklar dinlendi. İzleyici ve basın mensuplarına kapalı olarak yapılan 1'i tutuklu 32 sanıklı duruşmada, 14 tutuksuz sanık hazır bulundu. Sabah 10.00'da başlayan ve 16.00'ya kadar devam eden duruşmada sanıklar B.C. ve F.Y. ifade verdi. Ahmet Badalı Başkanlığındaki mahkeme heyeti, iki kişinin ifadesinin ardından duruşmaya yarın saat 09.30'da devam edilmek üzere ara verdi.

Öte yandan avukat Bahattin Özdemir'e tartışmada yumruk attığı iddiasıyla gözaltına alınan İ.H., Alsancak Karakol Amirliği'nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Avukat Bahattin Özdemir'in tutuksuz sanıktan şikayetçi olduğu, sağlık raporu almak istemediğini belirtiği öğrenildi.

Duruşma bitiminin ardından, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, basın açıklaması yaptı. Kılavuz, "Bu meseleyi ülkü ocakları değil büyük Türk milleti olarak herkesin sahiplendiğini görmekteyiz. Bu bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Buradan soruyorum, İzmir Emniyet Müdürü Celal bey acaba bu meseleler gelişirken ne işle meşguldü? ya da Ege Üniversitesi'ndeki yetkililer, polis, istihbarat, dekan, öğretim görevlileri ne işle meşguldüler acaba? Onlarca kez uyarılmalarına rağmen hiçbir şey yapılmadı. Kardeşimiz ön kapıdan çıkarken, PKK'lı canavarların delici kesici aletle saldırılarıyla, attıkları soda şişeleriyle karşılaşıyor. Bu onlarca kez yaşanmışken bu acaba bir organizasyon mudur? PKK'lılar oraları resmen bölücü başının resimlerini asarken bizim devletimizin yetkilileri ne işle meşguldü acaba? Kardeşimiz kahpece, kalleşçe şehit edildi. Çakıroğlu Türk milletinin ve ülkücülerin namusudur. Sonuna kadar takip edeceğiz. Biz Türk adaletine, mahkeme heyetine güveniyoruz. Bu canavarlar bizim nazarımızda hepsi yok olsa yine yüreğimiz soğumaz" dedi.

İstiklal Marşının okunmasının ardından, grup dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ülkü Ocakları'ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement