İzmir Valiliğinin "Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar" Projesi - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir Valiliğinin "Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar" Projesi

İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü ile İzmir Kadın Kuruluşları ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneklerinin birlikte organize ettiği "Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar" projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

20.10.2018 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü ile İzmir Kadın Kuruluşları ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneklerinin birlikte organize ettiği "Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar" projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

Projenin Karabağlar Halk Eğitim Merkezindeki açılış seminerine, İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim Tanğlay, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Derneği Başkanı Tülin Eraslan, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan ve vatandaşlar katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Hatice Suna Bina, toplumun sosyal dokusuna zarar veren, güveni ve huzuru bozan yaralar ortaya çıkmadan gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Bu nedenle İzmir'in nabzını tutan, toplumun hassasiyetlerini gözeten sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek "Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar" projesini hazırladıklarını belirten Bina, "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği varsa kadın hakları sekteye uğrar. Kadına yönelik şiddet artar. Kadına yönelik şidet varsa kadın sağlığı fizyolojik ve psikolojik olarak erozyona uğrar. Kadın varlığının bu denli aşınması aile içi iletişimi de yok eder. Çocuk ihmal ve istismarı ne yazık ki daha çok aile içi iletişimin ortadan kalktığı ailelerde had safhaya çıkar." diye konuştu.

Çocuk ihmal ve istismarının psikolojik ve sosyolojik olarak çözülmediği durumlarda toplum içinde hastalıklı, travmatik, şiddete ve istismara meyilli yetişkinlerin artmasının önlenemez boyutlara ulaşacağına dikkati çeken Bina, şöyle konuştu:

"Sosyal sorunlar ortaya çıkmadan önlem alınması gerekiyor. Sosyal devlet olmanın sorumluluğuyla harekete geçtik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarı gereği sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek böylesi bir projeye imza attık. Projemiz kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de katkılarıyla Bayraklı, Buca, Bornova, Karabağlar ve Konak Kaymakamlıklarımız bünyesindeki okullarımızda toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve kadına yönelik şiddet, çocuk ihmal ve istismarı, aile içi iletişim ve kadın sağlığı gibi konularda seminerler verilecek. Toplumun bütün kesimlerine ulaşarak bilinç düzeyini arttırmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki güçlü yarınlar, güçlü çocuklarla ve güçlü toplumlar ise güçlü kadınlarla olur."

Konuşmaların ardından, Uzman Psikolog Esra Aydınlı, Travma Uzmanı Nur Furtun Sökmen, Özel Eğitim Uzmanı İlker Durdal ve Avukat Betül Agen proje kapsamında belirlenen konulara ilişkin sunumlarını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir Valiliğinin 'Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement