İç Anadolu'da Öğretmenler Günü kutlamaları - Son Dakika
Güncel

İç Anadolu'da Öğretmenler Günü kutlamaları

Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Niğde Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

24.11.2021 10:40  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Niğde Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Durgun'un Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla buradaki tören sona erdi.

Ardından Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda kutlama programı düzenlendi.

Durgun, burada yaptığı konuşmada, öğretmenin en zor işi başararak, öğrencinin öğrenmeye acıkıp susamasını sağladığını söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkati çeken Durgun, "Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan ve topluma arkasını dönmeden sürekli toplumun önünde giden bir gönül eridir." dedi.

Aday öğretmenler adına konuşan Şeyma Nur Özen ise bilgiye erişimin kolaylaştığı bir dönemde öğretmenin şeklinin de değiştiğini, öğretmenlerin bu yeni öğretme metotlarına göre kendilerini geliştirerek öğrencilerin öğrenimine katkı sağladıklarını dile getirdi.

Törende, aday öğretmenler Türk bayrağına el basarak yemin etti. Törene katılan protokol üyeleri, aday öğretmenlere Türk Bayrağı hediye etti.

Konuşmaların ardından öğretmenlerden oluşan koro çeşitli eserler seslendirdi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam eden törende, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı okundu.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, burada yaptığı konuşmada, tarihin her döneminde bilginin çok kıymetli, kutsal ve güç unsuru olduğunu söyledi.

Çocukların ve gençlerin çağın donanımlarıyla donatılacağını, ilmin, fennin, yabancı dilin, felsefenin verileceğini aktaran Tekbıyıkoğlu, bunun yanında onlara vatanperverlik, milliyetperverlik ve fedakarlık da vermek zorunda olduklarını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi de öğretmenliğin iyinin, güzelin, şefkatin, hayatın can damarı, sevginin, en yalın ve içten hali olan muteber ve mukaddes bir mesleğin adı olduğunu ifade etti.

En kıdemli emekli öğretmene plaket ve Hizmet Şeref Belgesi takdim edilen törende, "Öğretmen" konulu şiir, resim, kompozisyon ve anı yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Aday öğretmenlerin yemin töreni ve müzik dinletisinin ardından sona eren törene, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Nevşehir

Nevşehir'deki programda, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğretmenlerin meslek aşkıyla hiçbir karşılık beklemeksizin gönül vererek görevlerini icra eden, yarının mimarları olduğunu belirtti.

Tüm öğretmenlerin günlerini kutlayan Demir, "Yarınlarımızın ümidi çocuklarımızın, sorumluluk sahibi nesiller olarak yetişmesi için görevini fedakarca ifa eden öğretmenlerimizin hakkı ödenemez. Üstlendikleri sorumlulukla istikbalimizin mimari olmuş ve her mesleği kalemlerinden çıkarmışlardır. Böyle bir camianın mensubu olmanın gurur ve onurunu öğretmenlerimizle birlikte yaşıyoruz." dedi.

Hacı Lütfü Pamukçu Ortaokulu öğrencisi Ayşe Yalap tarafından "Öğretmenim" adlı şiirin okunmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Etkinlik, oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

Yozgat

Yozgat'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Öğretmenler Günü kutlamaları, Valilik Konferans Salonunda devam etti.

Burada konuşan Vali Ziya Polat, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Polat, öğretmenliğin çok zor ama o kadar da güzel bir meslek olduğunu belirtti.

Devletin emrinde, milletin hizmetinde nesiller yetiştirmek bilinciyle yola çıkmak gerektiğini belirten Polat, "Her şartta, yer yerde bizler devletimizin yanındayız. Bu bayrak için seve seve canını veren nesiller olduk, nesiller yetiştireceğiz. Devletimizi en iyi yerlere ulaştırmak için hep beraber 'sevdamız eğitim' diyerek çocuklarımızı en iyi şartlarda yetiştirmek zorundayız." dedi.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından mesleğe yeni başlayan 16 öğretmen yemin etti, emekli öğretmenlere plaket takdim edildi ve Öğretmenler Korosu konser verdi.

Törene, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Sivas

Sivas'ta Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Arslan ve beraberindeki öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Arslan ve öğretmenler, daha sonra Sivas Valisi Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde devam eden kutlama programı öncesinde Vali Ayhan ve beraberindekiler öğretmenler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Törende, aday öğretmenler adına Mervenur Çimen ve emekli öğretmenler adına Ali Ergunt konuşma yaptı.

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Arslan da yaptıkları konuşmalarda, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

Programda emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi, aday öğretmenler yemin etti.

Bu arada, Ayhan'ın Altınyayla ilçesinde kaymakam olarak görev yaptığı dönemde "Kız Çocuklarının Okullaştırılması Projesi" kapsamında eğitime kazandırdığı ve şu an öğretmen olan Merve Demirağ ile Türkolog Vahide Erdoğan Şen de programa katılarak sürpriz yaptı.

Program, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Son Ders" adlı müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Niğde

Niğde'de düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yaşar, daha sonra Kültür Merkezinde devam eden programda yaptığı konuşmada, eğitim camiasının her koşulda öğrencilere ulaşmanın, onları eğitimden geri bırakmamanın gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

Bu durumun öğretmenlerin mesleklerini icra ederken bir "iş" anlayışından öte, özveri ve fedakarlık içinde görev yaptıklarının ispatı olduğunu belirten Yaşar, "Çocuklarımıza her şeyden önce vatan ve millet sevgisi aşılamalıyız. Yaşanacak tüm zorluklara yerli ve milli çözümler üretebilecek şekilde yetiştirdiğimiz gençlerimizle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabiliriz." dedi.

Törende, aday öğretmenler Türk bayrağına el basarak yemin etti. Protokol üyeleri, emekli olan öğretmenlere çiçek ve hediye verdi.15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencileri ise müzik dinletisi sundu ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Törene, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, protokol üyeleri ile öğretmenler katıldı.

İç Anadolu\'da Öğretmenler Günü kutlamaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İç Anadolu'da Öğretmenler Günü kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor
    14:27 Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor

    Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu Yarı final 1.maçında Pamukkale Belediyespor, Cumartesi günü Şanlıurfa Bedensel Engelliler ile mücadele edecek. Mavi-beyazlı takım Süper Lig yolundaki bu engeli de aşmak istiyor.

  • Gel lan buraya diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla böyle ateş etti
    14:26 Gel lan buraya diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla böyle ateş etti

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay, saat 02.00 sıralarında 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Caddesinde meydana geldi. A.Y. ile kayınbiraderi F.D. arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle A.Y. tabancayla kayınbiraderi F.D'ye ateş açtı. Silah seslerini duyan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. F.D. olay yerinde polis ekiplerince gözaltına alındı. A.Y. ise elinden hafif şekilde yaralandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin caddede gerçekleştirdikleri çalışmada 2 mermi kovanı bulundu. Park halindeki bir otomobilde ise küçük çapta hasar meydana geldiği kaydedildi. Dehşet anları kamerada Öte yandan olaya ilişkin dehşete düşüren görüntü ortaya çıktı. Cep telefonu ile kaydedilen görüntüde, A.Y.'nin 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla ateş ettiği duyuluyor. Ayrıca çevredekilerin 'ne olur yapma' şeklinde bağırarak şahsa engel olmaya çalıştığı anlar da kaydedildi.

  • Tokat'ın Zile ilçesinde otomobil devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
    14:25 Tokat'ın Zile ilçesinde otomobil devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

    Tokat'ın Zile ilçesinde Cafer Alan idaresindeki bir otomobil, Yücepınar köyü yolunda şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Güllü Alan yaralandı. Yaralı, Zile Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Sürücünün cenazesi ise aynı hastanenin morguna gönderildi.

  • Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    14:25 Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde Osman S. yönetimindeki kamyonet, Üçpınar Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ağaca çarptı. Kazada araçta bulunan Tuana (15) ve Tuğra S. (13) yaralandı ve Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Bandırma'da Denizde Erkek Cesedi Bulundu
    14:24 Bandırma'da Denizde Erkek Cesedi Bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizde bir erkek cesedi bulundu. Cesedin İmralı Adası açıklarında batan Batuhan-A gemisi mürettebatına ait olabileceği üzerinde duruluyor. Soruşturma devam ediyor.

  • Beyşehir'de Leylekler İlkbaharla Birlikte Yuvalarına Döndü
    14:24 Beyşehir'de Leylekler İlkbaharla Birlikte Yuvalarına Döndü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar yeniden leyleklerle şenlendi. Leyleklerin mekanları, canlı yayın kameralarıyla dünyanın her yerinden izlenebiliyor. Leylekler, baharla birlikte çiçek açan ardıç ağaçlarının çevresinde yerleştikleri yuvalarında güzel görüntüler sergiliyor. Leyleklerin dönüşü, kuş ve fotoğraf severlerin ziyaretlerinin artmasına yol açtı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti
    14:23 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı faaliyet gösteren Fener Market'i ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, ihtiyaç sahibi aileler için kurulan Fener Marketi gezerek, ürünleri inceledi.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı
    14:22 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Palancıoğlu, Melikgazi için vizyon projelerinin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi
    14:22 Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır Valiliğini ziyaret etti ve burada bir süre sohbet etti. Bakan Tekin, daha sonra öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya gelecek.


Advertisement