İzmirli Annelerden Emzikli Eylem - Son Dakika
Güncel

İzmirli Annelerden Emzikli Eylem

İzmirli Annelerden Emzikli Eylem

İzmirli anneler, eğitimde getirilmek istenen 4+4+4 uygulamasını emzikle protesto etti.

18.03.2012 20:31  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 200 anne, çocuklarıyla katıldıkları eylemde Devlet elini çocuğumdan çek, Şaka gibi yasaya hayır diyoruz sloganları attı.Sosyal medyada örgütlenen 'İzmirli anneler', eğitimi kesintili ve zorunlu olarak 4+4+4'e çıkarması öngörülen sistemi emzikle protesto etti. Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan anneler, boyunlarına önlük yakası ya da pembe çocuk atkısı taktı, ağızlarına emzik alarak, komisyondan geçen 4+4+4 yasası tasarısına razı olmadıklarını söyledi. Yaklaşık 200 annenin çocuklarıyla birlikte destek verdiği eylemde bazı babalar da yer aldı. Gündoğdu Meydanı'na kadar yürürken ellerinde, üzerinde Tepkisizsen suçlusun, 4+4+4'e razı değiliz yazılı pankartlar taşıyan anneler, Devlet elini çocuğumdan çek, Şaka gibi yasaya hayır diyoruz, Kesintisiz 12 yıl eğitim istiyoruz sloganları attı. Zaman zaman yere oturan anneler Daha dün annemizin kollarında yaşarken adlı çocuk şarkısı ile kendi hazırladıkları Dünya yerinden oynar dört dörtten adam çıksa adlı şarkıyı söyledi. Anneler sloganın yanısıra düdük çaldı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, eşi Hayriye Moroğlu, yeğenleri Ada ve Berfin Aslanoğlu ile eyleme katıldı. Yaklaşık 500 metre yürüyen annelere yol boyunca İzmirliler de alkışlarıyla destek verdi.

İzmirli Anneler Grubu'nun sözcüsü Figen Karabaş, Biz yaptık siz uygulayacaksınız' dayatmasını kabul etmiyoruz. Bu düzenlemeyle geleceğimizin belirsizliğe sürükleneceğinden endişe ediyoruz. Teklif ile eğitimde fırsat eşitsizliği derinleşecek, eğitim devrimi ayaklar altına alınacak dedi. İzmirli anneler açıklamanın ardından eyleme son verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmirli Annelerden Emzikli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement