İzmirli Boşnaklar, Ata Topraklarında Acıları Paylaşacak - Son Dakika
Güncel

İzmirli Boşnaklar, Ata Topraklarında Acıları Paylaşacak

İzmirli Boşnaklar Derneği, Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinden etkilenen ailelerin çocuklarına psikolojik destek sağlamak amacıyla düzenlediği kampanyayla hem 700 çocuğu giysi ve oyuncaklarla sevinderecek hem de yaklaşık 80 çocuğu Türkiye'de 1 hafta yaz spor okullarında konuk edecek Dernek başkanı.

03.07.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UFUK KIRABALI - İzmirli Boşnaklar Derneği, "Acılar Ata Topraklarında Paylaşılıyor" sloganıyla düzenlediği yardım kampanyasıyla Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinden etkilenen ailelerin çocuklarını sevindirmeyi amaçlıyor.

İzmirli Boşnaklar Derneği, Bornova Kaymakamlığı ve Bursa Balkan Kadınlar Derneği katkılarıyla uygulamaya koyduğu "Acılar Ata Topraklarında Paylaşılıyor" kampanyasıyla Bosna Hersek'te sel felaketinden etkilenen ailelerin çocuklarının yüzünü güldürecek.

Kampanya çerçevesinde çocuklara yönelik giyim eşyası, oyuncak ve hediyelik eşya toplayan dernek, kısa sürede toplanan yardımlarla sel felaketinden etkilenen ve travma yaşayan yaklaşık 700 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya ile ata topraklarında yaşanan sel felaketinin acısına ortak olmayı ve özellikle bundan etkilenen çocuklara psikolojik destek sağlamayı amaç edindiklerini ifade etti.

Kampanyalarının, çok dar bir çevrede düzenlemiş olmasına karşın yoğun ilgi gördüğünü ve kısa sürede 40 koli yardım malzemesi topladıklarını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Topladığımız ayni yardımları 40 koli halinde çocuklarımıza ulaştıracağız. Bu amaçla 6 Temmuz'da otobüsle İzmir'den yola çıkacağız. Toplanan yardım malzemeleri, oradaki çocuklarımıza yönelik yardımlar. Eşofman, pantolon, tişört, çeşitli oyuncaklar ve hediyeler. Bunlarla çocuklarımızı sevindirerek, aynı zamanda onlara psikolojik destek sağlamış olacağız. Toplanan yardımlar, Bosna Hersek'te Zaidoviçi, Toplopolje, Doboy ve Kalasiye bölgelerinde dağıtılacak. Şu anki tahminlerimize göre 700 civarında çocuğumuza buradan ayni yardım kampanyasını ulaştıracağız."

Bosnalı çocuklar Türkiye'de konuk edilecek

Yavuz, Bosna Hersek'te 14 Temmuz'a kadar sürecek seyahatlerinde ayrıca yine sel felaketinden etkilenen çocukların yaşadıkları travmayı atlatmalarına destek sağlamak amacıyla bir gurup çocuğu Türkiye'de ağırlamaya yönelik protokol imzalayacaklarını bildirdi.

Bursa Balkan Kadınlar Derneğinin de işbirliğiyle Zaidoviçi'deki bir ilköğretim okuluyla imzalanacak protokolle yaklaşık 80 çocuğu Türkiye'de konuk etmeyi hedeflediklerini dile getiren Yavuz, konuk çocuklara burada 1 hafta süreyle yaz spor okullarından yararlandıracaklarını söyledi.

- Srebrenitsa anma törenleri

Yavuz, "Acılar Ata Topraklarında Paylaşılıyor" projesi kapsamında ayrıca heyet olarak 11 Temmuz'da yapılan Srebrenitsa katliamını anma törenlerine de katılacaklarını belirtti.

Heyet olarak, anma törenine öncesi 10 Temmuz Perşembe akşamı Stara Çarşı'da basın açıklaması yapacaklarını ve geçen yıl düzenlenen "Kara Mizah Karikatür Yarışmasına" katılan 25 eserden oluşan bir sergi açacaklarını kaydeden Yavuz, "Bu projeyle amacımız, 'biz kardeşiz, yani Boşnakçası 'mi smo braca'; biz acılarda da sevinçlerde de Bosnalı kardeşlerimizin yanındayız, Türkiye'de olan soydaşları olarak har zaman yanlarında olacağız' demektir" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmirli Boşnaklar, Ata Topraklarında Acıları Paylaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı
    20:50 Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri, sol ayağından yaralı bir leyleği fark ederek hemen koruma altına aldı. Yapılan tedavinin ardından leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement