İzmirli Çift, Tekne ile 3 Yılda 35 Ülke Gezdi - Son Dakika
Güncel

İzmirli Çift, Tekne ile 3 Yılda 35 Ülke Gezdi

İzmirli Çift, Tekne ile 3 Yılda 35 Ülke Gezdi

İZMİR'de yaşayan Nurettin (58) ve Ebru İşletici (44) çifti, 5 Haziran 2016 yılında Seferihisar ilçesinin Sığacık Mahallesi'nden 'Koza' adlı tekne ile yola çıktı.

21.04.2019 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de yaşayan Nurettin (58) ve Ebru İşletici (44) çifti, 5 Haziran 2016 yılında Seferihisar ilçesinin Sığacık Mahallesi'nden 'Koza' adlı tekne ile yola çıktı. Seyahatlerine Yunanistan üzerinden başlayan çift, İtalya, İspanya, Karayip Adaları da dahil olmak üzere 3 yılda tam 35 ülke dolaştı. Birçok farklı kültür ile tanışıp, yeni dostlar kazanan İşletici çifti, dünya turunu, seyahate başladıkları Sığacık'ta sonlandırdı.

2008 yılında hayatlarını birleştiren iş insanı Nurettin (58) ve işletmeci Ebru İşletici (44) çifti, farklı kültürleri tanımak, yeni yerler keşfetmek için dünya turuna çıkmaya karar verdi. İşletici çifti, önce açık deniz için özel olarak üretilen 'Koza' adlı teknenin bakımını yaptı. 2 yıl boyunca yolculuk için hazırlanan tekne ile 5 Haziran 2016 yılında Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık Teos Marina'dan yola çıkan Nurettin ve Ebru İşletici çifti, 3 yıl boyunca dünyanın farklı ülkelerini dolaştı. Dünya turuna Yunanistan'tan başlayarak, İtalya, İspanya, Ekvator Cumhuriyeti, Tayland, Kolombiya, Endonezya gibi birçok faklı ülkeye gitti. 3 yılda tam 35 ülkeye dolaşan çift, Sudan ve Mısır üzerinden ülkeye giriş yaptı. Bugün, yolculuklarının başlangıç noktası olan Sığacık'tan, evlerine dönen Nurettin ve Ebru İşletici çiftini, yakınları ve dostları İzmir Marşı ile karşıladı.

'GİTMEK GÜZEL AMA GELMEK DAHA GÜZEL'

Ebru İşletici, dünyayı gördüklerini ve sonunda yuvalarına döndüklerini belirterek, "Gitmek çok güzel, ama gelmek çok daha güzel. Yeni yerler gördük, yeni dostluklar edindik ama ülkeye dönmek de çok güzel" diye konuştu. 3 kez farklı ülkelerde yeni yılı karşıladıklarını anlatan Ebru İşletici, "Çok fakir ülkeler vardı. İnsanların durumu çok kötüydü. Birçok şeye sahip değillerdi ama güzel olan tarafı ise müthiş renklere sahip olup, çok mutlu olmalarıydı" şeklinde konuştu.

Yolculuklarına zaman zaman ara vererek kısa süreliğine de olsa Türkiye'ye döndüklerini anlatan Nurettin İşletici, "Yolculuğumuzu kimi yerde tekne, kimi yerde ise uçakla gerçekleştirdik. Seyahatimiz boyunca eşim 2, ben de 1 ay Türkiye'ye geldim" dedi.

Faklı kültürler, farklı coğrafyalar gördüklerini, çok ilginç insanlarla tanıştıklarını, tüm ülkelerin denizcileri ile güzel dostluklar kurduklarını anlatan Nurettin İşletici, şunları söyledi:

"Birçok denizciyi ülkemize gelmeleri için ikna ettik. Gelenler var ve gelecek olanlar var. Çok güzel bir gezi oldu. Ayrıca fakir insanların olduğunu gördük. Doğru düzgün yemekleri bile yok ama çok mutlular, çok temizler, çok bakımlılar. Bu gezimizde doğa ile baş etmeyi de öğrendik. Doğa ile iddialaşmamayı, ona saygılı olmayı, onunla birlikte hareket etmeyi öğrendik. Deniz ve doğa bizi eğitti. Sakinliği öğretti."

Ebru ve Nurettin İşletici çifti, daha sonra kendilerini bekleyen yakınları ile hasret giderdi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmirli Çift, Tekne ile 3 Yılda 35 Ülke Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu
    17:54 Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında 9 işçi toprak altında kaldı. TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon başkanlığına AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.


Advertisement