Ulubey Kanyonu Doğaseverleri Ağırlıyor - Son Dakika
Yerel

Ulubey Kanyonu Doğaseverleri Ağırlıyor

Ulubey Kanyonu Doğaseverleri Ağırlıyor

Uşak Ulubey'de bulunan ve 75 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın sayılı kanyonları arasına giren Ulubey Kanyonu doğaseverlerin akınına uğruyor.

07.10.2013 15:18  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ın Ulubey ilçesinde bulunan ve 75 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın sayılı kanyonları arasına giren Ulubey Kanyonu doğaseverlerin akınına uğruyor. Tarihi ve doğal bir çok güzelliklere sahip kanyon, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen yaklaşık 300 dağcıya ev sahipliği yaptı.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şubesi'nin düzenlediği "Tarihi Kral Yolu ve Ulubey Kanyonu" yürüyüşü için Uşak, İzmir, Denizli, Aydın, Tekirdağ, Manisa, Turgutlu ve Salihli'den gelen yaklaşık 300 kişilik grup, Banaz Çayı kenarındaki Hamamdere Mevkii'nde kamp kurdu. İki günlük programda kanyonda yaklaşık 20 kilometre yürüyen kulüp üyelerdi, bol bol fotoğraf çekerek doğal güzelliklerin tadını çıkardı. Asar mevkiinde bulunan 2 bin 400 yıllık kaya mezarlarına tırmanan ve kentin tarihi hakkında bilgi alan dağcılar, kanyon içerisinde bulunan tarihi Kral Yolu'nu takip ederek Hristiyanlığın kayıp mezhebi Montanizm'in merkezlerinden kabul edilen Pepuza Kenti ve Clandras Köprüsü'ne ulaştı. Bölgenin doğal güzelliklerini keşfeden Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, bölgenin daha fazla tanıtılması ve dokusunun bozulmaması için gönüllü tanıtım elçiliği yapacaklarını bildirdi.

Kanyon bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli bir turizm alanı olabileceğini belirten Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, "Ulubey Kanyonu yakın zamanda keşfedilen doğa harikası bölgelerimizden biri. Uşak'ta bu kadar doğal ve tarihi güzelliğin olduğunu biz de bilmiyorduk. Yakın zamanda bölgenin tabiat parkı ilan edildiğini öğrendik. Bu karar, kanyonun korunması için önemli bir adım. Ancak kanyonun ve barındırdığı tarihi kentlerin daha fazla tanıtıma ihtiyacı var. İlk etapta bölgeyi gezmek için kent dışından gelecek ziyaretçilerin kullanabileceği kamp alanlarının kurulması, izli yürüyüş yollarının yapılması ve su ihtiyacının karşılanması gerekli. Ayrıcı her şeyden önemlisi kanyonu besleyen Banaz Çayı'na sanayi atıklarının karışmaması gerekli.Ulubey Kanyonu'nun sadece Türkiye'den değil, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen dağcıları ve doğa severleri buluşturan bir doğa harikası olmasını istiyoruz. Bizler bu bölgenin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulubey Kanyonu Doğaseverleri Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement