İzmirli Şehidin Baba Evine Ateş Düştü - Son Dakika
Güncel

İzmirli Şehidin Baba Evine Ateş Düştü

Tunceli'de şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut'un baba ocağına ateş düştü.

04.05.2012 12:07  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli merkeze bağlı Alacık Köyü kırsal kesiminde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut'un İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit astsubayın Bergama Tepeköy Köyü'ndeki baba evinde gözyaşları sel oldu. Baba Muharrem ve anne Esma Akbulut'a acı haberi, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama Garnizon Komutanı Hava Savunma Kurmay Albay Halil Çetin verdi. İki çocuğundan birinin şehit olduğunu öğrenen anne Esma Çetin gözyaşlarına boğuldu. Soğukkanlı olmaya çalışan inşaat işçisi baba Muharrem Akbulut ise "Vatan sağolsun" diyebildi.

Şehidin halası Senem Cankurt, "15 gün izne gelmişti. Bana, 'Ölümlü dünya. Bugün var, yarın yokuz. Başımıza ne geleceği belli değil' diyerek, kendi elleri ile börek ve çay ikram etmişti. Sanki şehit olacağı içine doğmuş gibiydi" diyerek, gözyaşı, döktü.

Şehit astsubayın evi taziye ziyaretine gelen yakınlarının akınına uğradı. Şehit erin evine Türk bayrağı asıldı. Akbulut'un Tepeköy'ün ikinci şehidi olduğu öğrenildi.

Henüz 10 aylık olan "Barlas" adında bir oğlu bulunan şehit Akbulut'un eşi 23 yaşındaki Pelin Akbulut'a ise kara haber Ankara Gölbaşı'ndaki evinde verildi.

Şehit astsubay Akbulut'un cenazesinin yarın Tepeköy Köyü'ne getirilerek toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmirli Şehidin Baba Evine Ateş Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.


Advertisement