"İzmirliler 7'den 70'e "Cumhuriyet" için koştu" için koştu - Son Dakika
Güncel

"İzmirliler 7'den 70'e "Cumhuriyet" için koştu" için koştu

"İzmirliler 7\'den 70\'e "Cumhuriyet" için koştu" için koştu

Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen "Bağımsızlık Koşusu"na yoğun ilgi gösterildi.

20.05.2016 09:25  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koşuya katılan vatandaşlar, "İzmirliler Cumhuriyet aşığıdır. İlelebet öyle kalacaktır." mesajı verirken, koşuya start veren Başkan Selvitopu ise, " 19 Mayıs'ları suskun kutlayamayız, haykırarak el ele kol kola kutlayacağız. Hiçbir güç buna engel olamayacak." dedi.

Üçkuyular Meydanı'ndan başlayan geleneksel "Bağımsızlık Koşusu"na 500'e yakın sporcu katıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun start vermesiyle başlayan koşu, Üçyol Uğur Mumcu Meydanı'nda sona erdi. Vatandaşlar , sporculara evlerinin balkonlarından ve yol kenarlarından sevgi gösterilerinde bulundu.
Spor gösterileri de büyük ilgi gördü

Yarışmada dereceye girenlerin yanı sıra Karabağlar Belediyesi spor okullarının futbol, bocce, taekwondo, jimnastik, karate, basketbol ve destek verdiği otizm hareket eğitimi öğrencilerinin gösterileri de büyük ilgi gördü. Başkan Selvitopu tüm sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Bağımsızlık, Yaşasın Gençler

Ödül töreninde gençlere seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti bu gençlere emanet ettiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağı vurgusunu yaptı. Başkan Selvitopu, "S iz ileriyi görenlersiniz. Bizlerden daha çok ileriye bakarlardansınız. Bizlerin göremediğini siz gençler göreceksiniz. Bunu bu gençler defalarca ispat ettiler, bundan sonra da edecekler. Türkiye Cumhuriyeti dünya döndükçe var olacaktır. Yaşasın Bağımsızlık, Yaşasın Türkiye, Cumhuriyeti, Yaşasın Gençler diyorum ve tüm gençlerin 19 Mayıs Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Dereceye girenlere madalyaları ve ödülleri verildi

Yarışma sonunda "Genç Kadın" kategorisinde İpek Öztosun, "Genç Erkek" kategorisinde Levent Ateş, "Büyük Kadın" kategorisinde Necibe Işık Bozkurt, "Büyük Erkek" kategorisinde Mehmet Aydıngör, "Master Kadın"larda Füsun Deveci ve "Master Erkek"lerde Ahmet Bayram birinciliği elde etti. Yarışma birincilerine altın ödülleri ve madalyaları Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri taktı.

Bağımsızlık koşusu tam sonuçlar:

Genç kadınlarda 1.İpek Öztosun,2. Ayşe Bayram 3. Bilge Ece Seyhan
Genç Erkeklerde 1.Levent Ateş 2.Abdurrahman Gediklioğlu 3.Kenan Yalçın
Büyük Kadınlarda 1.Necibe Işık Bozkurt 2.Şükran Bayar 3.Pelin Şengül
Büyük Erkeklerde 1.Mehmet Aydıngör 2.Gökhan Küçükdere 3.Barış Bülbül
Master Kadınlarda 1.Füsun Deveci 2.Ayfer Fındık 3.Nur Güldağ
Master Erkeklerde 1.Ahmet Bayram 2.Oktay Fırat 3.Sezai Toğan

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İzmirliler 7'den 70'e 'Cumhuriyet' için koştu' için koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement