İzmirliler Berlin'de Expo İçin Kenetlendi - Son Dakika
Yerel

İzmirliler Berlin'de Expo İçin Kenetlendi

İzmirliler Berlin\'de Expo İçin Kenetlendi

Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarı'na İzmir etkin bir lobi ile katıldı.

06.03.2013 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarı'na İzmir etkin bir lobi ile katıldı. Bakanlar, turizmciler, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleri Berlin Turizm Fuarı'nda Expo'nun İzmir'e gelmesi adeta kenetlendiler.

Bu yıl ki, Berlin Turizm Fuarı'na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı konuşmada, " İnşallah bu kez tüm gücümüzü kullanarak Expo'yu İzmir'e getirmeye çalışacağız" dedi.

İzmir standında; Bülent Arınç'ın yanı sıra Ömer Çelik, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün, Etik Başkanı Mehmet İşler, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, devletin çeşitli görevlileri, turizmciler birlikte değerlendirmelerde bulundular. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir'in tanıtımının iyi yapılması halinde önünün açık olduğunu belirterek şunları söyledi: " Turizmciler, sektör temsilcileri İzmir için her şeyi yapıyorlar. Ancak turizm pastasından aldığımız pay yeterli değil. Bu pastayı devlet, turizmciler ve yerel yöneticiler el birliği ile ileri bir noktaya taşıyacak. Bu anlamda dünya çapındaki turizm fuarları önemli bir tanıtma fırsatı oluyor. İzmir olarak bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz . Aynı zamanda Expo için de el birliği içinde gerekli tanıtım çalışmaları yapılıyor. Turizm sektörünün değerleri temsilcilerine katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Berlin Turizm Fuarı'nda

İzmir'in yanı sıra ayrı bir stand ile Expo tanıtımı da yapıldı. Karşıyaka ve Konak Belediyeleri de bu tanıtıma yerel yönetim olarak destek verdi. Başkanlar Hakan Tartan ve Cevat Durak, turizmcileri tek tek ziyaret ederek desteklerini ileti. Turizmciler de başkanlara katılımları ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. Berlin Turizm Fuarı'na katılan Konak Belediyesi meclis üyeleri; Ahmet Ertuğrul Doğuç, Mustafa Çinkılıç, Mesut Ak, Gürsoy Özdamar, Erol Eraydıncık, Mehmet Gökçe, Mehmet Şerif Demir, Muhsin Kara, Mustafa Güner, de incelemelerde bulundu.

(BK-)

06.03.2013 17: 02: 08

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirliler Berlin'de Expo İçin Kenetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement