İzmirliler Konak'tan Nöbete Destek Verecek - Son Dakika
Güncel

İzmirliler Konak'tan Nöbete Destek Verecek

İzmirliler Konak\'tan Nöbete Destek Verecek

İSTANBUL Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için İzmir'de de hazırlık yapıldı.

07.08.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için İzmir'de de hazırlık yapıldı. Konak Meydanı'na Yenikapı mitinginin canlı yayınlandığı her biri 16 metrekare genişliğinde 4 LED ekran kondu. 20 bin sopalı Türk bayrağı dağıtılmak üzere hazırlandı.

Meydana 40 metrekare genişliğinde sahne kuruldu. Sahnenin arka fonunda Konak Meydanı'ndaki nöbet gecelerinden birini gösteren fotoğraf üzerine 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Zafer Demokrasinin Meydanlar Milletindir' yazıldı. Miting sırasında Kapadokya'dan getirilen balon uçurulacak ve miting alanının üstünde iken balondan 12 metrekare genişliğinde Türk bayrağı sallandırılacak. Miting alanına yaklaşık 50 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Katılımcılar alana üç noktadan giriş yapacak. 2 bin polisin görev yapacağı mitingde kadın ve erkekler, polisler tarafından elle üst araması yapılarak alana alınacak. Alanda 6 ambulans bulunacak, herhangi bir olumsuzluk ihtimaline karşı TOMA'lar bekleyecek.

SU, DONDURMA, LOKMA İKRAMI

Vatandaşlara dağıtılmak üzere 125 bin şişe su hazırlandı. Denizli Belediyesi dondurma ikramında bulunacak, alandaki üç noktada lokma dökmek için hazırlık yapıldı. Yaklaşık 50 bin kişinin katılımının beklendiği miting alanına 5 seyyar tuvalet yerleştirildi. Altı ambulans alanda bekledi. Nöbette sadece 'Türkiyem', 'Şehit tahtında Rab'a gülümser', 'İnandık Hakk'a', 'Er meydanı' ile mehter marşları çalındı.

İzmir'deki nöbette Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar konuşma yapacak.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmirliler Konak'tan Nöbete Destek Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement