İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Açıklaması

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Açıklaması

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Gültepe Fatih mahallesindeki Gümüşhane Şiran Yukarıkulaca Köyü Derneği’ni ziyaret etti.

12.03.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Gültepe Fatih mahallesindeki Gümüşhane Şiran Yukarıkulaca Köyü Derneği'ni ziyaret etti. Doğan'a bu ziyarette AK Parti Belediye Meclis üyesi adayı Hüseyin Polattimur, Gültepe Mahalle Muhtarı Yusuf Çevik de eşlik etti.

Gümüşhane Şiran Yukarıkulaca Köyü Dernek Başkanı Halil Kulaksız ve üyeler tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Doğan, İzmit'teki hemşeri derneklerinin fazlalığının kentin zenginliği olduğun belirterek, "Bizim ülkemiz farklı kültürlerin bir arada olduğu bir mozaiği temsil ediyor. İzmit de Türkiye'nin bu özelliğini taşıyan sosyal yapısıyla biliniyor. Hemşeri dernekleri törelerin, ananelerin unutulmamasını sağlayan çok önemli bir misyonu temsil etmektedirler. Yani kültürü yaşatacak olan önemli unsurlardır. Bu nedenle bir yerel yönetici olarak hemşeri derneklerinin varlığını çok önemsiyorum" dedi.

Başkan Doğan konuşmasında bazı siyasilerin boş vaatlerle halkı kandırdığını da söyleyerek, "İzmit'i 15 yıl boyunca yönetenler gittikleri yerlerde vatandaşlara gerçekleştiremeyecekleri sözler veriyorlar. Orman arazilerini imara açacaklarını söylüyorlar. Mevcut Anayasa ve Orman Kanununa göre bunun mümkün olmadığını bilmiyorlar mı? 15 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptılar neden o zaman bunu yapmadılar. Bunlar boş laflar, inanmayın. Seçimi kaybetme psikolojisi içinde sizlere yıldızları bile vadedebilirler. Bunlara gülüp geçin. Bizler, sizlerin içinde çıkan kişileriz. Onlar gibi yalan söyleyip sizleri aldatamayız. Yüzümüz kızarır" ifadelerini kullandı.

"Belsa'ya ilk taşındığımızda, Belsa içindeki makam odasının içinde şimdiki CHP adayının zamanından kalma gizli çıkış kapıları vardı" diyen Başkan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler, gizli kapılardan girip çıkmıyoruz. Bu kapıları kapatıp halkın arasından girip çıkıyoruz. İlk işimiz Belsa'daki duvarları yıkmak oldu. Her şeyimiz şeffaf oldu. Bizim vatandaştan gizlimiz saklımız yok. İhalelerimizi bile basının önünde açıkça yapıyoruz. Belediyenin girişini bile danışma değil halkın temsilciliği haline getirdik. Belsa B Blok'un son katındaki CHP dayının keyif yerini biz halk için spor ve sanat etkinliklerine dönüştürdük. Aramızdaki fark bu kadar açık. Birileri sefa sürmek için Belsa'yı kullanırken, biz ise halkımıza hizmet için kullanıyoruz. Bizim etrafımızda halk var, onların etrafında ise rantçılar var. Geçmişteki yönetimleri zamanında rant sağlayan kişiler yine bugün çevresinde toplandılar. Bu seçim halk ile rantiyecilerin seçimi olacak. Bir tarafta halkın çıkarları bir tarafta da rantiyecilerin çıkarlarının seçimi olacak. Eskilerden bir şey olmaz. Onların derdi sefa sürmek bizim ise evine ekmek götürmek isteyen işçinin, bisiklet alamayan babanın, tablet alamayan annenin derdidir. Biz çalışanımızın maaşını ikramiyesini bir gün geciktirmedik. Boyunlarını hiç zaman eğdirmedik. CHP adayının döneminde işçiler alacaklarını almak için yalancı davetiye bastırıyordu. Esnaf, belediye işçisine taksitle alış veriş yaptırmıyordu. Onlar çalışanlarını mahcup ettiler. Şimdi de sıkılmadan yüzleri kızarmadan insanları iş vaadiyle kandırıyorlar"

"Taşeronları kadroya alacaklarını söylüyorlar. Hepsi yalandır" diyen Başkan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "İşçiyi, taşeronu, memuru bizim kadar düşünmezler. Düşünselerdi şu anda birlikte çalıştıkları 9 kişi hapiste olmazdı. Usulsüz yaptıkları işlerin faturasını çalışanlar hapiste yatarak ödüyor. Benim hiçbir müdürüm hapiste değil. Ama o adayın müdürleri hapiste. Neden acaba? Biz hiçbir zaman halkımızı kandırmadık, yalan söylemedik" - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement