İzmit Belediyesi'nde Otizm Paneli - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi'nde Otizm Paneli

İzmit Belediyesi\'nde Otizm Paneli

İzmit Belediyesi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Devlet Hastanesi ve KOÇ-DER işbirliği ile otizm paneli yapıldı.

30.03.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Devlet Hastanesi ve KOÇ-DER işbirliği ile otizm paneli yapıldı.

İzmit Belediyesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Devlet Hastanesi ve KOÇ-DER işbirliği ile Otizm ile ilgili bir panel düzenlendi. İzmit Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen panelde, "Otizm nedir, farkındayım, onların yanındayım" konusu işlendi. Çocuk Psikiyatrisi Uz. Dr. İrem Damla Çimen, Psikiyatri Uz. Dr. Levent Tukuş, Psikolog Esra Mutlutürk Topal ve KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçaslan'ın konuşmacı olarak katıldığı panele, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Uz. Dr. Adem Çakır, Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Otizmli bireylere her zaman destek olduklarını söyleyen İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, "Dezavantajlı kardeşlerimize yardımcı olmak ve onların dilini anlamak hepimizin görevidir. İzmit Belediyesi olarak 7 yıldan beri bu alanda her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Uz. Dr. Adem Çakır da Otizmli çocukların farklı olduklarının bilindiğini fakat belirli özellikleri konusunda bilgi sahibi olunmadığını belirterek, "Bu farkındalık toplantısı ile gençler de anne baba oldukları zaman çocuklarını takip etmeli izlemeli, erken teşhis yöntemlerini bilmeli" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi'nde Otizm Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement