İzmit'in İlk Kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan Anıldı - Son Dakika
Güncel

İzmit'in İlk Kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan Anıldı

İzmit\'in İlk Kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan Anıldı

İzmit'in ilk kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan, ölümünün 48. yılında törenle anıldı.

11.02.2019 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'in ilk kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan, ölümünün 48. yılında törenle anıldı.

Geçirdiği trafik kazası sonucu 1971 yılında yaşamını yitiren Atakan için Bağçeşme Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Anma töreninde dua edilmesinin ardından Atakan ve aynı kazada yaşamını yitiren belediye meclisi üyeleri Feridun Özbay, İsmail Kolaylı ile Abdurrahman Yüksel'in kabirlerine karanfil bırakıldı.

Etkinlikte söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Bu şehir için bir çivi çakan, alın teri döken, emek veren her kim varsa onları unutmamak, şükranla yad etmek gerekiyor. Leyla Atakan'ın o yıllarda bir kadın olarak ortaya çıkıp, bir belediye başkanı olma iradesi şu anda bile bizi etkiliyor. O hakikaten farklı, güçlü ve özellikli bir insandı. Çok değerli ve güzel hizmetler yaptı. Leyla Atakan ve görev arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Biz onları unutmayacağız." diye konuştu.

Anma töreni kapsamında Fevziye Camisi'nde de mevlid-i şerif okundu.

Törene, İzmit Belediye Başkanı Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit Belediyesi Başkan adayı mimar Sibel Gönül, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, CHP İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmit'in İlk Kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement