İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi Çalışmaları

Projenin deniz işlerini üstlenen firmalardan STFA İnşaat Grubu Başkanı Karakuş: "İzmit Körfez Geçişi'nin deniz kısmındaki aktivitelerinin yüzde 50'si tamamlandı" "Yaklaşık imalatların yüzde 50'sine geldik, sanıyorum 2014'ün son aylarında da imalatlar tamamlanmış olacak"

27.09.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi'nin deniz işlerini üstlenen firmalardan STFA İnşaat Grubu Başkanı Mustafa Karakuş, "İzmit Körfez Geçişi'nin deniz kısmındaki aktivitelerinin yaklaşık yüzde 50'si tamamlandı" dedi.

Proje kapsamında yapılan çalışmaları inceleyen Karakuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprünün Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olduğunu söyledi.

İzmit Körfez Geçişi'nin deniz kısmındaki aktivitelerinin yaklaşık yüzde 50'sinin tamamlandığını belirten Karakuş, köprülerin denizde olmasının diğer köprü inşaatından farklı olmasına neden olduğunu kaydetti.

Karakuş, kesonların denizde yüzdürülmesinin ardından diğer çalışmaların gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Şuanki yapı, köprülerin iki tarafta da bütün yükünü taşıyan halatların bağlandığı bir yapı. Yaklaşık imalatların yüzde 50'sine geldik, sanıyorum 2014'ün son aylarında da imalatlar tamamlanmış olacak. Türkiye'nin önemli projelerinden biri" şeklinde konuştu.

"Köprü ayakları 6 ay sonra batırılacak"

Köprü ayaklarının denizde olacağını ve yaklaşık 40 metre su derinliğinde inşa edileceğini belirten Karakuş, her bir köprü ayağında yaklaşık 50 bin ton ağırlığında 2  keson kullanılacağını anlattı.

Karakuş, bunların imalatının yarısına yakınının tamamlandığını dile getirerek, şunları keydetti:

"Her bir ayakta bir keson olacak. 25 bin ton ağırlığında 4 beton apartman yüksekliğinde beton bloklar olacak. 6 ay sonra da tamamen batırılabilecek hale gelecek. 6 ay sonra imalatları tamamlandıktan sonra 40 metrelik su derinliğinde yüzdürüp batırılacak. Bunların üzerine 250 metre toplam yüksekliği olan köprü ayakları inşa edilecek. Köprü ayakları bu kesonların üzerinde yükselecek" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement