İzmit'te Cumhuriyet Çoşkusu - Son Dakika
Yerel

İzmit'te Cumhuriyet Çoşkusu

İzmit\'te Cumhuriyet Çoşkusu

Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

29.10.2013 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İzmit Belediyesi önünde ve Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen etkinliklerde binlerce vatandaş, Cumhuriyet'in kuruluşunun yıl dönümünün heyecanını yaşadılar.

Etkinliklere İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Mehteran Takımıyla Ankara Seymen ekibinin renk kattığı etkinliklerde Başkan Doğan ve beraberindekiler ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüdüler. Belsa önündeki gösterilerde konuşan Başkan Doğan, Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümünün heyecanı içinde olduklarını belirterek," Millet olarak yüce Önderimiz Mustafa Kemal'in bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız. Milletimiz, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugüne ulaşmıştır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimize kenetlenerek yarınlarımızı hep beraber inşa edeceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutlarım" dedi.

Kutlamaların ikinci adresi Cumhuriyet Mahallesi oldu. Muhtarlık binası önünden başlayarak Plaj Yolu Sahili'nde son bulan coşkulu yürüyüşe Başkan Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fener alayı ile renklenen yürüyüşe katılanların coşkusu mahalleyi bayram yerine çevirdi. Cumhuriyete sahip çıkacaklarını ve çocuklarına bırakacakları en büyük mirasın Cumhuriyet olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Bu ülke var oldukça bizler var oldukça Cumhuriyet yaşayacak" şeklinde konuştular. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'te Cumhuriyet Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement