İzmit'te Cumhuriyet Koşusu'na 5 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Cumhuriyet Koşusu'na 5 Bin Kişi Katıldı

İzmit\'te Cumhuriyet Koşusu\'na 5 Bin Kişi Katıldı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'te düzenlediği Cumhuriyet Koşusu'na 5 bine yakın kişi katıldı.

30.10.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'te düzenlediği Cumhuriyet Koşusu'na 5 bine yakın kişi katıldı. Yarışlar halk, profesyonel sporcu ve çocuk maratonu olmak üzere 3 kategoride yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Cumhuriyet Koşusu Seka Park'ta start aldı. Şehit astsubay Ömer Halisdemir anısına düzenlenen koşuya 5 bine yakın kişi katıldı. Yarışlar 3 kilometre 'Halk Koşusu', 10 kilometre 'Profesyonel Sporcu Koşusu' ve 1 kilometre 'Çocuk Maratonu' olmak üzere 3 kategoride gerçekleşti. Yarışın parkuru Seka Park'da gerçekleşti. Cumhuriyet Koşusuna Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eşofmanlarını giyerek katılırken, yarışmaları izledi.

SPOR OLMAZSA OLMAZ

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu sporun sağlıklı bir toplum ve bireyin vazgeçilmezi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılı kutlu olsun. Bu coşkuyu yaşarken bugün cumhuriyetin değerleri, birlik ve beraberliğimiz uğruna hayatını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, başta Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle anıyorum. En son 15 Temmuz'da da birlik ve beraberliğimiz uğruna dimdik ayakta durarak iç ve dış tehdit ve hainler karşısında Cumhuriyetimizi koruyan 15 Temmuz şehitlerimizi ve bugün koşumuzu anısına addettiğimiz kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'i de rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Spor, sağlıklı bir toplumun ve bireyin olmazsa olmazıdır. Büyükşehir belediyemizin spor alanında düzenlediği ve uluslararası partnerlerle zenginleştirdiği bu koşunun hem spor adına, hem de cumhuriyetimizin değerleriyle geleceğe taşınması adına önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum."

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Vali Güzeloğlu'nun start vermesiyle koşular başladı. 10 kilometre 'Profesyonel Sporcu' kategorisinde kadınlarda Esma Aydemir birinci, Sebahat Akpınar ikinci, Fadime Çelik üçüncü oldu. Erkeklerde ise, Olivier Irabaruta birinci, Serkan Kaya ikinci, Getaya Fısseha Gelaw üçüncü oldu. 10 kilometre koşusunda birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL verildi. 'Halk koşusunda' ise birinci bin TL, ikinci 900 TL, üçüncü ise 800 TL ile ödüllendirildi. 'Çocuk Maratonu'nda ise birinci belirlenmezken katılan bütün çocuklara anı madalyası hediye edildi.

- Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Cumhuriyet Koşusu'na 5 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement