İzmit'te Evlilik Okulu - Son Dakika
Yerel

İzmit'te Evlilik Okulu

İzmit\'te Evlilik Okulu

İzmit Belediyesi tarafından, eş adaylarının, evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almaları amacıyla evlilik okulu kurdu.

17.02.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından, eş adaylarının, evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almaları amacıyla evlilik okulu kurdu.

İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bulunan okulda İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından yapılan basın toplantısıyla tanıtılan evlilik okulu projesi tüm evli çift adaylarını kapsıyor. Proje Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Evlilik okulu, gelen çiftlere evlilik iletişimi, aile ve sağlık, aile hukuku konularında eğitimler veriliyor. Cumartesi günleri 17.00- 20.00 saatleri arasındaki eğitimleri psikolog ve aile danışmanı tarafından veriliyor. Şimdiye kadar 30 çift eğitime katılarak sertifikalarını aldılar.

Evlilik okuluna gelenlere imkanlar ölçüsünde yardım edileceğini belirten İzmit Belediye Başkan Nevzat Doğan "Daha Mutlu Olasınız Diye" sloganıyla yola çıktıklarını dile getirerek, "Karı-koca ilişkisinin de sağlıklı zeminlerde olması lazım. Özellikle ataerkil aile yapısından çekirdek aileye geçişte, çalışan kadın, çalışan erkek, bazen çok küçük problemlerin büyümesine ve ayrılıklara yol açıyor. Okulda aile içi iletişim, kriz yönetimi, empati, aile içinde sağlık, anne-baba olma konusunda bilgilendirme yapılıyor, mutlu olmanın yolları öğretiliyor. İzmit Belediyesi Türkiye ve Avrupa'da örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Türk milleti gücünü aile bağlarından alıyor. Bugün ülkemizde boşanmaların hızla arttığını görüyoruz. Kocaeli'nde de boşanmalar Türkiye ortalamasının üzerinde. Faaliyete geçirdiğimiz okul sayesinde karı koca adaylarının gelecekte mutlu olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu milli bir projedir. Mutlu ailelerle mutlu bir mahalle, mutlu bir şehir mutlu mahallelerle, ülke mutlu şehirlerle olur. Biz, buraya ilginin yüksek olacağını düşünüyor ve herkese örnek alınacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Nikah günü almak için gittiklerinde okuldan haberdar olduklarını ve merakla okula kayıt yaptırdıklarını belirten Muhammet Samet Aktaş ve Sultan Yılmaztekin çifti de, "Önümüze herhangi bir problem çıkabilir, huzursuzluk olabilir. Aksaklıklar gelebilir. Onların üstesinden gelebilmek için okula katıldık" dediler.

Aile Danışma Merkezini kuracağını belirten Doğan, "Evlilik Okuluna evli çiftlerin de büyük ilgi gösterdi. Eğitim için taleplerde bulunuyorlar. Burası evlilik öncesi bir okul. İkinci kademe ise evli çiftlerin destek aldığı aile destek merkezi olacak. Burada psikolog, sosyolog ve aile danışmanı çalışacak. Burada evli çiftlerin varsa çözülmesi gereken konuları onlara yardımcı olacağız. Amacımız boşanmaları azaltmak, daha mutlu bireyler oluşmasını sağlamaktır" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'te Evlilik Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement