İzmit'te Kadınlara Özel Mikro Kredi Şubesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

İzmit'te Kadınlara Özel Mikro Kredi Şubesi Açıldı

İzmit\'te Kadınlara Özel Mikro Kredi Şubesi Açıldı

Türkiye'de birçok bölgede faaliyet gösteren ve özellikle kadınların girişimcilik konusunda önemli adımlar atmasına destek olmayı amaçlayan mikro kredi artık İzmitli kadınların da hizmetine sunuldu.
İzmit Belediyesi, Türkiye İsrafı Önleme...

12.11.2013 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de birçok bölgede faaliyet gösteren ve özellikle kadınların girişimcilik konusunda önemli adımlar atmasına destek olmayı amaçlayan mikro kredi artık İzmitli kadınların da hizmetine sunuldu.

İzmit Belediyesi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve Körfez Rotary Kulübü işbirliğiyle Mikro Kredi İzmit Şubesinin açılışı yapıldı. Kadıköy Mahalle Konağı'nda yer alan Mikro Kredi şubesinin açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, Belediye meclis üyeleri, Rotary Kulübü 2420. Bölge Başkanı Haluk Ulusoy, Rotary Kulübü temsilcileri, İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Kadıköy Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, "Bu şubenin işsizliği ve yoksulluğu engelleyeceğine inanıyorum" dedi.

Rotary Kulübü 2420. Bölge Başkanı Haluk Ulusoy da mikro kredi şubesinin İzmit'te açılmasının önemli olduğunu belirterek, "Şubenin İzmit'e gelmesi büyük bir fırsat. 90 kadına kredi vermek için alt yapımızı hazırladık. Bu yolun sonunda çok güzel bir ışık var" diye konuştu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da konuşmasında sosyal belediyeciliği ön planda tutan çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Şehrimizdeki yoksul işsiz ya da ev hanımı olup geleceğin iş kadını olmak isteyenlerin adına teşekkür ediyorum. Şimdi önemli olan bu şube sayesinde yoksulluğu azaltacak, işsizliği azaltacak ve yeni müteşebbisler doğuracak çalışmayı kararlılıkla sürdürmektir" dedi.

Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında örnekler de veren Başkan Nevzat Doğan, halk üniversitesi olarak tanımladığı İZMEK kurslarıyla kadınlara yönelik teşvik çalışması yaptıklarını söyledi. Mikro Kredi'nin bir şube daha açması gerektiğini tek şubenin yetmeyeceğini de ifade eden Doğan, "Biz İzmit'te 5 yıldır sosyal belediyecilik açısından Türkiye'de ilkler yaptık. Sosyal belediyecilikte iddialıyız. İşsizim, dar gelirliyim diyen herkes bize gelsin. Her şey var, eğitimse eğitim, paraysa para, ürettiğiniz ürünü satmak istiyorsanız da satış yeri. Daha ne olsun" diye konuştu. Konuşmaların ardından şubenin açılışı yapılıp mikro kredi kullanacaklara çekleri teslim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'te Kadınlara Özel Mikro Kredi Şubesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement