İzmit'te Köy Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamayı Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Köy Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamayı Sürdürüyor

İzmit\'te Köy Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamayı Sürdürüyor

Kocaeli’nin ilk köy müzesi İzmit belediyesi tarafından yapıldı.

12.12.2018 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin ilk köy müzesi İzmit belediyesi tarafından yapıldı.

Kocaeli'nin ilk köy müzesi olan Sepetçi köyü İzmit Belediyesi tarafından hizmete sunuldu. İzmit Belediyesi Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın projeleri arasında olan ve yaklaşık 1 milyon TL harcanarak yaptırılan köy müzesi İzmit merkeze 5 kilometre uzaklıktadır. Sepetçi Köyü konağı içindeki müzede vatandaşlar tarafından bağışlanan asırlık araç ve gereçler yer alıyor. Eski köy yaşamından kalma onlarca parça ürünün yer aldığı köy müzesinin görülmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, "Kocaeli'nin ilk ve tek köy müzesi şehir merkezine sadece 10-15 dakikalık bir uzaklıkta. Şehir içi ulaşım araçlarınca da gidilebilen Sepetçi Köyü müzesinde 1883 yılına ait beşik, 1950 yılına ait tekerli pulluk, 1955 yılına ait hamurluk, 1924 yılına ait et terazisi, 1935 yılına ait su değirmen taşı, 1929 yılına ait değirmen, yaba, orak, ellik, saban, düven, öküz arabası, çıkrık, kilim tezgahı, dibek taşı, ibrik, kandil, gaz lambası ve giyim eşyaları gibi çok sayıda köy yaşamından ürünler yer alıyor. Müzeyi gezenler kendilerini eski köy ortamında hissetmektedir" dediler.

Müzenin hafta içi her gün mesai saatleri arasında gezilebileceği kaydedildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Köy Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamayı Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement