İzmit'te Öğrencilere 10 Bin Basketbol Topu Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Öğrencilere 10 Bin Basketbol Topu Dağıtıldı

İzmit\'te Öğrencilere 10 Bin Basketbol Topu Dağıtıldı

İZMİT Belediyesi tarafından 'Haydi Basketbola' projesi kapsamında 4'üncü sınıf öğrencilerine 10 bin basketbol topu dağıtıldı.

07.06.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİT Belediyesi tarafından 'Haydi Basketbola' projesi kapsamında 4'üncü sınıf öğrencilerine 10 bin basketbol topu dağıtıldı. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu gençleri basketbola teşvik etmek istediklerini, İzmit'teki projenin örnek olmasını istedi.

İzmit Belediyesi'nin 'Haydi Basketbola' projesi kapsamında öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla 4'üncü sınıf öğrencilerine 10 bin basketbol topu dağıtıldı. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan törene Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, eski hakem Mustafa Çulcu, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören Karizma Show adlı basketbol takımının gösterileri ile başlarken, gösteri heyecanla izlenildi. Hidayet Türkoğlu, Nevzat Doğan ve kent protokolünden oluşan takımla öğrencilerden oluşan takım basketbol oynadı. Daha sonra öğrencilere basketbol topları verildi.

Hidayet Türkoğlu gençleri spora teşvik etmeyi hedeflediklerini belirterek, "İzmit Belediye Başkanıma teşekkür etmek isteriz. Gençlerimizi spora ve basketbola teşvik etmesi bizi mutlu ediyor. Geçen yıl 5 bin basketbol topu dağıtıldı. Bu yıl da 10 bin basketbol topu dağıtılacak. Çocukların yüzünde bu mutluluğu görmek bizi sevindiriyor. Örnek teşkil etmesi gereken bir proje. Amaç gençleri spora teşvik etmek ve biz basketbol severler olarak onları basketbola yöneltmek istiyoruz. Burada yapılan proje inşallah ülkemiz geneline yayılır" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Geçen yıl da basketbol topu dağıtmıştık ve Türkiye'de bir ilkti. Bu yıl 10 bin basketbol topunu öğrencilere karne hediyesi olarak buluşturuyoruz. Yaptığımız tüm parklara basketbol potası koyuyoruz. Basketbolun bir spor dalı olarak her yaşta insanın yapabileceği hale getirmek ve sporu yaygınlaştırıp buradan yeni Hido'lar yetiştirmek istiyoruz. Bütün belediye ve kurum kuruluşları gibi bu tür faaliyetlerle basketbolu yaygınlaştırmasını diliyoruz" diye konuştu.

- İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Öğrencilere 10 Bin Basketbol Topu Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement