İznik Balgöç Şubesi Genel Merkez İftarına Katılarak Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

İznik Balgöç Şubesi Genel Merkez İftarına Katılarak Destek Verdi

İznik Balgöç Şubesi Genel Merkez İftarına Katılarak Destek Verdi

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programına İznik Balgöç Şube Başkanı Serkan Acar ve yönetimi katılarak destek verdi.

05.06.2017 13:47  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BAL-GÖÇ) düzenlediği İftar buluşmasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eski İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala, Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın'ın yanı sıra Belediye Başkanları, protokol üyeleri, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan, iftardan sonra yaptığı konuşmada, yardımlaşma ve hoşgörü ayı olan ramazanda yaşanan bu güzelliklerin diğer 11 aya da örnek olmasını temenni ettiklerini söyledi.
Programda konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, konuşmasına başladıktan sonra kürsüye yığıldı. 2014 yılında kalp rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olduğu belirtilen Gençoğlu'na ilk müdahaleyi salondakiler yaptı. Kürsünün hemen yanındaki sandalyeye oturtulan Gençoğlu'na su verildi. Bir süre dinlendikten sonra konuşmasına devam eden Gençoğlu, yaptığı konuşmada, "Rahatsızlığım sebebiyle sendrom yaşadım. Kusura bakmayın. Balgöç'ümüzün düzenlediği iftar programında sizlerle olmak mutluluk verici" dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU "SORUNU OLAN MÜRACAT ETSİN"

Ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, göreve geldikleri günden beri Balkanlarda yaşayan soydaş vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Annesi ve babası vatandaş olan ancak birinci derece yakınları vatandaş olamamış olanların istisnai vatandaşlıkla ilgili müracaatlarını Balgöç alacak ve dosya halinde tamamlayacak. Onları hızlı bir şekilde vatandaşlığa almanın gayretini göstereceğiz. Sizlerden istirham ediyorum.Bu alanda sorunu olan ne kadar kişi varsa Balgöç'e müracaat etsin. Bunları 1 yada 2 ay içinde İçişleri Bakanlığı'mızla birlikte istisnai vatandaşlık statüsüne alacağız. Artık Balkanlardan gelen vatandaşımız pasaport süresi kadar daimi ikametini alıyor. Bununla ilgili sorun varsa teknik sıkıntıdır. Sorun olan varsa bize bildirsin" dedi.
Program sonunda Ecenaz Sönmez isimli kız çocuğunun okuduğu "Bayrak" isimli şiir büyük alkış alırken, Bakan Müezzinoğlu kız çocuğunu kucağına alarak gözlerinden öperek tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik Balgöç Şubesi Genel Merkez İftarına Katılarak Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement