İznik'te Musiki Gecesi - Son Dakika
Güncel

İznik'te Musiki Gecesi

İznik\'te Musiki Gecesi

İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ile İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, İznik Şehit Sedat Pelit Parkı konser alanında birlikte ortak konser verdi.

12.05.2015 09:10  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzniklilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Türk Müziği eserleri birlikte seslendirildi.

Şef Diler Yalaza yönetiminde İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu ortak bir repertuarla birbirinden güzel eserler seslendirdiler. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve eşi Hacer Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Salih Güven'in ve İznik halkının izlediği konser Hicaz faslıyla başladı.

Anneler İçin Okundu

Anneler Günü dolayısıyla annelere ithaf edilen konserde hicaz faslının ardından İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden Faik Doğan hüzzam makamında güftesi ve bestesi Yusuf Nalkesen'e ait 'İçimde kim vardır bir bilebilsen' adlı eseri seslendirdi. Ardından İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu solistlerinden Hacer Güner'in aynı makamda güfte ve bestesi Suat Sayın'a ait 'Kederli günlerimde arkadaş oldun bana' adlı eserini okudu.

Segah Makamında Eserler

İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden Gamze Sinderışık, Segâh makamında güftesi Orhan Seyfi Orhon'a bestesi Hayri Yenigün'e ait 'Ölürsem yazıktır sana kanmadan, kollarım boynunda halkalanmadan' adlı eseri, koro da aynı makamdaki 'Leyla bir özge candır' ve 'Açılır gonca gül yar' adlı eserleri izleyicilerle birlikte okudu.

Yıldızlı Semalardaki Haşmet Ne Güzel Şey

Güftesi Faik Ali Ozonsay'a bestesi Sadi Hoşses'e Kürdili Hicazkar makamındaki 'Yıldızlı semalardaki haşmet ne güzel şey' adlı eseri İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden İbrahim Tırnava, bestesi Yusuf Nalkesen'e aynı makamdaki 'Söyle nazmı bu kaş çatış benden uzaklara kaçış' adlı eseri de aynı korodan solist Ferdane Atay seslendirdi. Koro yine Kürdili Hicazkar makamında 'Ne o bensiz edebilir ne temelli gidebilir' adlı şarkıyı okudu.

Bir Demet Yasemen

Güftesi Cansın Erol'a bestesi Selahattin İçli'ye ait Kürdi eserde İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu solistlerinden Cem Taşkıner sahne aldı: 'Tanrım bu son bahar vurgunu' Hemen ardından koro güfte ve bestesi Zeki Müren'e ait Nihavend makamındaki eseri seslendirdi: 'Bir demet yasemen aşkımın tek hatırası''

Başkan Sargın'dan Teşekkür

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu Solistlerinden Fatih Şen, bestesi Avni Anıl'a ait Nihavend makamındaki 'İçimde nice uzun yılların özlemi var' adlı eseri seslendirmesinin adından koro aynı makamda 'İnleyen nağmeler' ve 'Gel gönlümü' adlı eserlerle konserini sonlandırdı. Konserin ardından Başkan Osman Sargın'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu yağlı boya tablosu Erdoğan Solmaz tarafından takdim edildi. Sargın da eşi ile birlikte Şef Diler Yalaza'ya Çini tabak takdiminde bulundu. Sargın, yaptığı konuşmada iki koronun ortaklaşa çok güzel bir konser icra ettiğini kaydederek; Şef Diler Yalaza ve saz ile icra heyetine teşekkür etti.

23 Mayıs'ta Tekrarlanacak

23 Mayıs Cumartesi akşamı İnegöl'de Heykel önünde tekrarlanacak olan konser Aşkefza makamında Erol Sayan'a ait 'Ömrümüzün baharı' adlı eserle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik'te Musiki Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement