İznik'teki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

İznik'teki Gerginlik

İznik\'teki Gerginlik

Eski İznik Belediye Başkanı Turan, taraflarla görüşerek yaşanan gerginliğe son verdi

11.09.2013 02:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İznik Belediye Başkanı Zeynel Abidin Turan, çıkan kavgada 1 kişinin silahla öldürülmesi sonrasında ilçede yaşanan gerginliği taraflarla görüşerek sona erdirdi.

Kavgada yaşamını yitiren Zeki Dursun'un dayısı da olan Turan, amca Kamil Dursun ve yakın akrabaları ile bir araya gelerek sorunun çözümüne katkıda bulunmaları konusunda ricada bulundu.

Amca Dursun, Turan'ın çağrısına olumlu yanıt vererek, "Bundan sonra adaletin tecelli etmesi için bekleyeceğiz. Biz acımızı yüreğimize gömdük. Adalete güveniyoruz. Devlet büyüklerimiz konuya zaten hakimler. Tepkimizi protestoyla dile getirdik ve bitti" dedi.

Turan, haklı bir tepki gösterildiğini ancak devamının herkese zarar vereceğini belirterek, "Bunu gerekçe gösterecek oyuna da gelmeyin. Zeki Dursun yeğenimiz için takdir-i İlahi böyleymiş. Kamil Dursun'a teşekkür ediyorum. Bunca acısına rağmen, yapıcı oldu. Kendisini kutlamak istiyorum. Sizler vatanını seven insanlarsınız. Bu olayları bitirdiğiniz içinde tekrar hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Amca  Dursun, haklı tepkilerinin bittiğini ifade ederek, "Bundan sonra adaletin tecelli etmesi için bekleyeceğiz. Devlet hepimizin devleti, adalet hepimizin adaleti, herkesin yaşama hakkı olduğuna inanıyoruz.  Bundan sonra yaratandan sabır ve metanet dileyeceğiz" diye konuştu.

Bursa Emniyet Müdür Yardımcıları Cüneyt Ünal ve Orhan Çağlayan ile İznik Emniyet Müdürü Şükrü Solak'ın da bulunduğu görüşmenin ardından Turan, olayların yaşandığı Roman mahallesine gitti ve ziyaretlerde bulundu.

Zeki Dursun ve Y.E.A. ile 4 kişi arasında kavga çıkmıştı. Zeki Dursun, silahla sağ omuzundan, Y.E.A. ise başına aldığı odun darbesiyle yaralanmıştı. Dursun, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement