İznikli Gönül Adamı, Hak Aşığı Anıldı - Son Dakika
Güncel

İznikli Gönül Adamı, Hak Aşığı Anıldı

İznikli Gönül Adamı Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri Dördüncü Kez Anıldı. İznikli Gönül Adamı Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri'ni Anma ve Anlamak programı Eşrefzade Camii meydanında yapıldı.

07.05.2018 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayasofya Camii İmam Hatibi Mahmut Şahin'in sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Ayasofya Camii Müezzin Osman Çakmak'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri'nin 549. ölüm yıl dönümü münasebeti ile bu yıl Dördüncüsü düzenlenen anma ve anlamak programını İznik Kaymakamlığı, İznik Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikte Öğle Namazı öncesi resmi konuşmalar gerçekleşirken Namaz sonrasında ise evrâd u ezkâr tilaveti ve zikir ile devam etti.

Programa İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Akif Hayta, Bursa Numaniye Dergahı'nın banilerinden ve Eşrefoğlu Rumi'nin ondördüncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Dergah üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşma da" Bu gün Büyük hak aşığı Eşref Oğlu Abdullah Rumi'nin vefatının 549'uncu senesinde sizleri onun huzurunda misafir edebildiğimiz için bahtiyarız. Bu vesile ile gönül insanı Allah dostu Eşref Oğlu Abdullah Rumi Hz. bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Anadolu da asırlardır Peygamberimizin varisleri olan gönül adamları onun ahlakını yaşamaya ve yaşatmaya çalışmışlardır.

Sevgili Dostlar; Ne diyor Eşrefoğlu Rumi, 'Bu alem sanki ateşten bir denizdir/ Ona kendini atmanın adıdır aşk'. Olay bu. İşte bizler de Eşrefoğlu Rumi'nin dostları olarak gerektiğinde ateşten denize kendimizi atmayı göze almalı, bu aşka bu dirayete, bu heyecana sahip olmalıyız. Ve bu anlayış ile milletimize hizmet etmeliyiz. Malumunuz Eşrefoğlu Rumi ve onun gibi nice Allah dostları Anadolu'yu İslam ruhu yapan ruhu canlarıyla, kanlarıyla mayalayarak bize miras bıraktılar.

Bu yüce gönüllü hak erenleri yaşamlarıyla asırlar boyunca düşar olduğu manevi hastalıklara şifa mağrur kaldıkları karanlıklara kandil olmuşlardır. Yazdıkları , Söyledikleri , Çağırdıkları hep aşkadır , Aşkla olduğu için vefatlarından sonrada ruhlara ferahlık vermeye insanlığa umut olmaya devam etmişlerdir. Ve yine onlar Peygamber ahlakı ile ahlaklandıkları için kendilerini kayıtsız şartsız hakka teslim edebildiklerinden davetleri zamanları aşmış , sesleri ötelerden bizlere ulaşmış ve bu gün burada toplanmamıza sebep olmuşlardır. Ne mutlu onlara ve dostlarına.

Sevgili Eşref Rumi dostları yıllar var ki Eşref oğlu Rumi'yi gereği gibi yad edecek ortamları hazırlamakta aciz kaldık. Kendi memleketi İznik'te dahi onu tanıyanların sayısını artıramadık. Tabi ki onların bilinmek gibi bir dertleri yoktur. Onlar yaşadıkları zamanda gök kubbede yaşadıkları semada huzura varmışlardır. Kişinin değeri sevdiği , şeref verdiği şeylerin kıymeti ile ölçülürmüş. Öyleyse bizde Allah dostlarını sevelim ve onların bıraktıkları miraslara sahip çıkalım diyor ve Hz. çok sevdiği duasıyla sözlerimi bitirmek istiyorum. Ey Allah'ım beni senden ayırma. Beni senin didarından ayırma. Seni sevmek benim dininim didarım. İlahi dini benim didarımdan ayırma. Seneye tekrar böylesine güzel bir cemiyette bir araya gelmek üzere tüm katılımcılara Allah'a ısmarladık diyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Eşrefoğlu Rumi'nin ondördüncü kuşaktan torunuSafiyüddin Erhan, Dr. Akif Hayta İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş da İznikli Gönül Adamı Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri'ni Anma ve Anlamak konusunda konuşma gerçekleştirdi. Program sonunda da İznik Belediyesi tarafından hazırlanan köfteli çorbayı Kaymakam Bayraktar ve Başkan Sargın Vatandaşlara ikram etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznikli Gönül Adamı, Hak Aşığı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement