İzü Akademik Yılı Açılışı - Son Dakika
Güncel

İzü Akademik Yılı Açılışı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin (İZÜ) 2017-2018 akademik yılı açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

20.09.2017 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin (İZÜ) 2017-2018 akademik yılı açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kurt, geçen yıl 3. mezunlarını verdiklerini, 6 bini aşkın lisans ve 3 binin üzerindeki ön lisans öğrencisiyle yeni döneme girdiklerini anlattı.

Vakıf ve devlet üniversiteleri olarak önemli bir noktaya gelindiğini dile getiren Kurt, "Desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin tüm kademelerine, belediyelerimize, mütevelli heyetimize en derin hürmetlerimi sunuyorum. Her geçen gün puanları yükselten ve kontenjanları dolduran, yüzde 50'den fazla öğrencimiz ilk 5'lerden tercihler yaptı. Uzun bir sınav maratonundan sonra İZÜ ailesine katıldınız. Zevkle çok çalışacağınız güzel günler sizi bekliyor. Dünyanın bir çok üniversitesiyle yaptığımız ikili anlaşmalar, projeler ve konferanslarla yeni açılımlar sağlamış durumdayız." diye konuştu.

İZÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren de üniversitenin İlim Yayma Vakfı tarafından kurulan bir üniversite olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak daha birinci yılımızda hazırladığımız 5 yıllık stratejik planımızda üniversitelerimiz arasında ilk 7'de olan ve dünyanın önde gelen üniversiteleriyle rekabet edebilir, uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı başlıca hedef olarak belirledik. Bu stratejik planımızı uygulamamızda emeklerini eksik etmeyen İstanbul Sabahattin Zaim ailesi üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye'de genelde stratejik planlamalar yapılır fakat raflarda kalır. İZÜ'nün farkı burada da belli oldu. Stratejik planda yer alan bütün projeler icra edildi. Dünyadaki birçok gencin eğitim gördüğü önemli bir araştırma üssü olmayı hedefliyoruz. Başarının sırrının hedeflere kilitlenmek olduğuna İZÜ ailesi olarak yürekten inanıyoruz."

Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

İzü Akademik Yılı Açılışı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzü Akademik Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement