Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter'dan ayrıldı! - Son Dakika
Güncel

Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter'dan ayrıldı!

Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter\'dan ayrıldı!

Sosyal medya devi Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, bugün Yönetim Kurulu'ndan ayrıldı! İşte detaylar...

26.05.2022 10:37  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Twitter kurucularından Jack Dorsey, geçtiğimiz aylardan CEO'luk görevinden ayrıldığını bir mektupla duyurmuştu. Jack Dorsey'in ardından Twitter CEO'luk görevine Parag Agrawall geçti. Yazılım mimari Jack Dorsey, bugün Twitter Yönetim Kurulu'ndan da ayrıldı.

Jack Dorsey, bir daha Twitter CEO'su olmayacağını açıklamıştı!

Jack Dorsey'in Twitter Yönetim Kurulu'ndan ayrılma planı, CEO görevinden ayrıldığından beri biliniyor. Fakat şirket, 2022 hissedarlar toplantısında görev süresinin dolduktan sonra ayrılacağını açıklamıştı.

Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter'dan ayrıldı!

Elon Musk'ın Twitter satın alma girişiminden sonra Jack Dorsey'in tekrardan eski görevine döneceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Yerini Parag Agrawall'a bırakan eski CEO bir daha asla Twitter CEO'su olmayacağını açıklamıştı. Ardından da platformun geleneksel bir sosyal ağdan ziyade artık CEO'su olmayan bir yer olması gerektiğini belirtmişti.

Twitter, yanlış haberlerin önüne geçecek yeni özelliğini duyurdu!

Jack Dorsey'in Elon Musk'ın Twitter'dan hisse satın alması ve devralması konusunda olumlu bir tutumda olduğu bilinenler arasında. Kurucu, geçtiğimiz ay yapılan bir röportajda Elon Musk ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirmişti:

"Prensip olarak, kimsenin Twitter'a sahip olması veya onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Twitter, bir şirket değil, protokol düzeyinde bir kamu malı olmak istiyor. Ancak şirket olma sorununu çözmek için Elon güvendiğim tek çözüm. Onun bilincine ve ışığını yayma misyonuna güveniyorum. Elon'un 'maksimum derecede güvenilir ve geniş kapsamlı' bir platform oluşturma hedefi doğru olandır."

Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter'dan ayrıldı!

Twitter, Elon Musk haberlerinden sonra bugün de Jack Dorsey'in Yönetim Kurulu'ndan ayrılması haberiyle gündeme oturdu. Öte yandan bot hesapların şirketin belirttiğinden çok olması nedeniyle Elon Musk, satın alma işlemlerini askıya aldı. Fakat ünlü iş insanı, yaptığı açıklamada bu durumun geçici olduğunu ve hala satın almakta kararlı olduğunu açıkladı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter'dan ayrıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi
    17:14 Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi

    Malatya'nın Kale ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın jürisinde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite Rektör Yardımcısı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı yer aldı.


Advertisement