Jale İnan Parkı Manavgat'ta Açıldı - Son Dakika
Yerel

Jale İnan Parkı Manavgat'ta Açıldı

Jale İnan Parkı Manavgat\'ta Açıldı

Manavgat Belediyesi’nin Side’de yaptırdığı Türkiye’nin ilk kadın arkeologu Jale İnan Parkı açıldı.

10.03.2017 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Belediyesi'nin Side'de yaptırdığı Türkiye'nin ilk kadın arkeologu Jale İnan Parkı açıldı.

Manavgat Belediyesi tarafından Side'de Türkiye'nin ilk kadın arkeologu Jale İnan ve Cumhuriyet Kadınları adına yaptırılan park açıldı. 12 günde tamamlanan parkın açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Jale İnan'ın öğrencileri Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Side kazı başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı ve Prof. Dr. Feriştah Alanyalı ve Manavgat halkı katıldı.

Tören, Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitler adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışta Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, Jale İnan'ın bir Side aşığı olduğunu ve ailesinden para desteği alarak Side Müzesi'nin kuruluşuna katkıda bulunduğunu söyledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de böylesine anlamlı bir parkın açılışını yapıyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Side'deki çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Başkan Sözen, "Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarih ve turizm cenneti Side'miz bizim için önemli. Side'mizdeki güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu nedenle Antalya Valiliğimizin ve Anıtlar Kurulu'nun desteğiyle, doğal taşlarla ve bugüne kadar olmayan aydınlatma sistemi ve yangın sistemleriyle Side'yi yeni bir çehreye kavuşturmaya çalışıyoruz. Çalışmamızın ilk etabı tamamlanınca, ikinci etabına da bu yazın bitiminde başlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Jale İnan parkının açılışı gerçekleştirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jale İnan Parkı Manavgat'ta Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement