James Bond'la Ünlenen Varda'ya Turistler Akın Etti - Son Dakika
Ekonomi

James Bond'la Ünlenen Varda'ya Turistler Akın Etti

James Bond serisinin son filmi Skyfall'un 15 dakikasının çekildiği Adana'nın 105 yıllık Varda Köprüsü'ne, yerli turistler selfie çekmek için akın ediyor.

02.09.2017 10:24  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

James Bond serisinin son filmi Skyfall'un 15 dakikasının çekildiği Adana'da, hareketli görüntülerde görünen Karaisalı İlçesi'ne bağlı Hacıkırı Mahallesi'ndeki 105 yıllık Varda Köprüsü'ne yerli turistler selfie çekmek için akın ediyor.

1907 YILINDA YAPILDI

Adana kent merkezine 58 kilometre uzakta bulunan görüntüsü ve yapım öyküsü ilginç olan Varda Köprüsü, yöre halkı tarafından 'Alman Köprüsü' olarakta anılıyor. 1907 yılında yapımına başlanan Varda Köprüsü'nün inşaatı 5 yıl sürdü. Alman ve Avusturyalılar tarafından yaptırılan 172 metre uzunluğundaki köprü, İstanbul-Bağdat-Hicaz demiryolu hattını tamamlıyor. Yerden yüksekliği 99 metre olan kemerli kargir viyadük olarak geçen köprünün yapımında o dönemde yöre halkı işçi olarak çalışmış. Teknolojik cihazların kullanmadığı inşaatta o dönemde çok sayıda mühendis ve işçi yaşamını yitirdi. Köprü yapılırken üst kısımda çalışan işçilerin makara sistemi ile aşağıya malzeme indirirken çalışan arkadaşlarını uyarmak için, 'vardı ha' diye bağırmaları zamanla bu kullanılan kelimenin kısalarak 'Varda' ya dönüşmesine neden olmuş.

James Bond'la Ünlenen Varda'ya Turistler Akın Etti

JAMES BOND'LA ÜNLENDİ

Varda Köprüsü 2012 yılında çekilen 007 James Bond-Skyfall filminde bazı aksiyon sahnelerinde gösterildi. Dünya çapında ünlenen Varda Köprüsü, filmdeki sahnelerin ardından hala büyük ilgi görüyor. Sarp kayalık alana gelenler, köprüyü arkalarına alıp selfie yapıp sosyal medyada paylaşıyor.

James Bond'la Ünlenen Varda'ya Turistler Akın Etti

James Bond\'la Ünlenen Varda\'ya Turistler Akın Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi James Bond'la Ünlenen Varda'ya Turistler Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    20:04 Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Bankman-Fried'in tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdiğini ve müşteri fonunu kendi amaçları için kullandığını ifade etti. Yargıç Kaplan, Bankman-Fried'ı 7 suçtan suçlu buldu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Advertisement